05-24_platja_stsalvadorwLa Fundació per l'Educació Ambiental (FEE) ha tornat a atorgar la bandera blava, que certifica la qualitat ambiental de les platges, a les platges de Coma-ruga i del Francàs. Aquest reconeixement se suma a la certificació de bona gestió mediambiental ISO 14001 que tenen les tres platges del municipi, Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs des del passat mes de setembre.

La regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu, s'ha mostrat satisfeta pel fet d'obtenir aquestes distincions, però lamenta que, una vegada més, la platja de Sant Salvador s'hagi quedat sense bandera, ja que és una platja que reuneix les mateixes condicions i disposa dels mateixos serveis que les altres dues, tal com demostra el fet que també disposi del certificat internacional ISO.

La responsable de Platges ha recordat que el motiu pel qual no s'atorga la bandera blava a la platja de Sant Salvador és a causa de l'aparcament que està situat a la zona limítrofa de la platja, al sector de les Madrigueres, el qual no presenta les condicions correctes segons l'ens que fa l'avaluació de les platges. Cal dir que en aquest espai està pendent dur-hi a terme una actuació mediambiental que en aquests moments encara no s'ha desenvolupat. Malgrat tot, des de l'Ajuntament del Vendrell s'opta per mantenir les 400 places d'aparcament que donen servei als usuaris de la platja mentre no es desenvolupi el projecte de renaturalització de l'espai de les Madrigueres.

D'altra banda, cal dir que l'Aula Aquàtica de la Masia Blanca ha rebut, també aquest 2013, el reconeixement de Centre Blau gràcies al fet que entre els seus objectius hi ha l'educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible, així com la informació d'activitats relacionades amb el programa de banderes blaves.



©2019 Ajuntament del Vendrell