museu_deu_sala_catifes2wLa celebració del Dia Internacional dels Museus comença al Museu Deu el divendres 17 de maig. Aquest dia, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Orgues en singular", i la presentació del llibre Orgues de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, de Jordi Vergés i Fina Anglès.

El dissabte 18, a part de la tradicional jornada de portes obertes (d'11 h a 14 h i de 17 h a 19 h), els visitants del Museu Deu podran gaudir d'una experiència nova d'interpretació de les obres d'art amb l'ajuda de tecnologies digitals. Aquesta "experiència", existent ja en alguns museus d'Europa, té com a finalitat mostrar com una mateixa obra d'art pot tenir lectures diferents. Per fer-ho, el Museu ha instal•lat connexió Wi-Fi en totes les sales d'exposició on hi ha les obres de referència i disposa de diverses tauletes per a ús exclusiu dels visitants. Amb tot, l'experiència es podrà portar a terme també mitjançant els aparells de telefonia mòbil dels mateixos usuaris, sempre que tinguin lectors de codis QR.

A les 19.30 h serà el torn de la música amb un concert a càrrec de la Jazz Orquestra de l'Institut d'Altafulla. A les 21.30 h el ballet i la dansa contemporània ompliran les sales del museu. L'espectacle de dansa anirà a càrrec de La Factoria, escola de dansa, i les places, per tema d'aforament i seguretat, són limitades. Només cal recollir les invitacions gratuïtes al Museu Deu.

Els actes del Dia Internacional s'allarguen fins al dimecres 22 de maig; dia en què, a les vuit de la tarda, hi haurà el concert del Gran Teatro Amaro.

Tot plegat, una festa plena d'art, de música i de dansa per compartir amb tothom que vulgui gaudir de les instal•lacions d'aquest important equipament museístic vendrellenc.



©2019 Ajuntament del Vendrell