05-09_Projecte_tursticwLa presentació en societat del nou producte turístic es durà a terme el dissabte 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Serà en el transcurs d'un acte, especialment adreçat als comerciants del Vendrell i les platges, empresaris del sector de la restauració i l'hostaleria en general i responsables d'allotjaments de la zona, i que començarà a les 21.30h, davant del Portal del Pardo.

L'objectiu de la iniciativa que es donarà a conèixer amb detall el dia 18 és apropar els visitants (turistes i segons residents i fins i tot els propis vendrellencs) al nucli històric per tal que coneguin l'oferta cultural i comercial del municipi, a més de les platges. També es pretén que els empresaris siguin còmplices d'aquest objectiu i puguin oferir als seus clients un valor afegit a les compres.

Segons el regidor de Cultura, Albert Solé, el Vendrell és un municipi amb un potencial important des del punt de vista comercial, turístic i cultural, i en aquest sentit, aquesta iniciativa "pretén fusionar aquests tres factors i fer-los atractius per tal que la nostra destinació sigui més competitiva".

La regidora de Turisme i Comerç, Àngels Turdiu, considera que el nou producte "pot ser un estímul molt important per al nostre empresariat local en l'actual situació econòmica" i ha animat als empresaris a assistir a l'acte del dia 18 "ja que la seva col•laboració és imprescindible per enriquir l'oferta turística del Vendrell".

De la seva banda, Josep Sivill, gerent d'Autocars Penedès, ha posat de relleu que "sumar esforços i sumar sinergies entre tots els agents del territori, públics i privats, és una bona manera de superar els moments de crisi i aconseguir el bé comú pel Vendrell".

L'acte de presentació del dia 18 de maig consistirà en una primera part, que inclourà una visita breu als tres museus situats al centre històric del Vendrell (Fundació Fenosa, Casa nadiua de Pau Casals i Museu Deu), i que començarà a les 21.30 h. En finalitzar, es presentarà al sector comercial i turístic del municipi "la imatge del projecte". En la segona part, els participants es desplaçaran en autobús fins a la Vil·la-Museu Pau Casals de Sant Salvador. Allí es farà una visita breu a la casa d'estiueig del Mestre, i els jardins de la Vil·la acolliran els parlaments per inaugurar el projecte, i donar-li el tret de sortida.
L'assistència és gratuïta i només cal inscriure's a l'oficina del Pla de Barris i el CIT. Es recomana als assistents venir sopats.

Les entitats i empreses organitzadores de l'esdeveniment són l'Ajuntament del Vendrell, a través del Patronat Municipal de Turisme, el Patronat Municipal de Serveis Culturals, la Casa Nadiua de Pau Casals, el Museu Deu, l'Auditori Pau Casals, la Fundació Apel•les Fenosa, la Vil•la-Museu Pau Casals; el Pla de Barris; el Centre d'Iniciatives i Turisme, i Autocars del Penedès.



©2019 Ajuntament del Vendrell