03-19_concurs_dibuix_aiguesSota el lema "El futur de l'aigua pinta bé perquè el pintes tu", neix la sisena edició del Concurs de dibuix infantil que Aigües de Tomoví, empresa mixta municipal que gestiona el servei d'abastament i sanejament d'aigua de la vila, convoca per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest any el certamen incideix especialment en el desenvolupament i l'aplicació de nous avanços tecnològics que serveixin per aconseguir un ús més eficient en el consum d'aigua a les llars i poblacions, i respectuós amb el medi ambient.

Per conscienciar els més joves, que seran els ciutadans del futur, Aigües de Tomoví convoca a participar-hi els nens i nenes que estan cursant 3r i 4t de primària als centres escolars del Vendrell. El Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el divendres 22 de març, aquest any difon el missatge de "Cooperació en l'esfera de l'aigua".


El futur de l'aigua pinta bé, perquè el pintes tu

El lema del certamen pretén cridar l'atenció sobre la responsabilitat de saber comunicar entre els més joves la importància de fer-lo servir de forma racional. A més, també es vol incidir en l'esforç que està desenvolupant el Servei Municipal d'Aigües en la posada en funcionament de tècniques i innovacions que contribueixin a fer més fàcil la vida als ciutadans.

En aquest sentit, el president d'Aigües de Tomoví i regidor d'Aigües, Jaume Escarré, ha explicat que "estem desenvolupant noves tecnologies al servei dels ciutadans basades en la innovació i l'ús de tecnologies de la informació per contribuir a la creació de serveis intel·ligents, que consumeixen només el que és necessari. Un exemple és la posada en funcionament als barris marítims dels anomenats comptadors intel·ligents, que permeten elaborar un perfil precís del consumidor i optimitzar, d'aquesta manera, l'ús de les xarxes. Aquest sistema ofereix tres clars avantatges per a usuaris i medi ambient: optimitza la gestió del recurs, augmenta l'eficiència hídrica i millora l'atenció al consumidor".

Jaume Escarré ha afegit que "ens agradaria que, un any més, el concurs de dibuix serveixi per fer arribar aquests missatges als més joves, que són el futur. D'aquesta manera, no només coneixeran millor l'aigua i el seu cicle integral, sinó que també aprendran a valorar més la feina que suposa portar-la a les llars amb totes les garanties, amb qualitat i quantitat i fent servir tecnologies que els fan la vida més fàcil i els ajuden a consumir-la de forma més responsable".

Aigües de Tomoví confia que aquest any es mantingui el nivell i augmenti la participació. L'organització remetrà als centres educatius del municipi el material necessari per participar-hi. Els dibuixos s'hauran de presentar en el paper oficial subministrat per l'empresa. El termini de presentació és el comprès entre el 22 de març, data del Dia Mundial de l'Aigua, i el 19 d'abril del 2013.

El guanyador aconseguirà una tauleta. A més, hi ha premis per a sis finalistes, que rebran un joc Ecosistema, amb el qual podran analitzar la qualitat de l'aigua, conrear plantes, experimentar amb el cicle natural de l'aigua, generar pluja i molt més. El nom dels guanyadors es difondrà a través de la web aigüesdetomovi (aiguesdetomovi.cat) i es publicarà a l'oficina, al carrer de la Carnisseria, 7, a partir del dia 13 de maig.



©2019 Ajuntament del Vendrell