Quaranta alumnes de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell participaran en la cantata infantil El nen enamorat de la lluna, organitzada per l'Associació Catalana d'Escoles de Música i Dansa (ACEM), amb motiu del seu 20è aniversari. Aquest esdeveniment tindrà lloc el proper diumenge 17 de març a l'Auditori Gran del Parc del Fòrum de Barcelona.

En total, gairebé 2.500 alumnes d'escoles de música d'arreu de Catalunya s'aplegaran en aquesta gran cantata a l'aire lliure. Tots els alumnes que hi participen tenen entre quatre i vuit anys. A causa del volum d'alumnes que s'hi han inscrit, la cantata es dividirà en tres sessions durant el dia:
- primera sessió: a les 11 h
- segona sessió: a les 13.30 h
- tercera sessió: a les 16.30 h

L'ACEM preveu que unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, assisteixin durant tot el dia com a públic en aquesta cantata infantil.

La cantata està formada per sis cançons que van acompanyades d'una història que fa de fil conductor. Aquesta història tracta d'un nen que s'enamora de la lluna i està creada per l'autor de les lletres de les cançons de l'espectacle, Manel Justícia, qui també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l'ACEM i qui ha creat el conte de la cantata. Les veus dels alumnes aniran acompanyades d'un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala). Pel que fa a la música, és una creació de Xavier Matamala.

El dia de la cantata l'ACEM posarà a la venda el conte, de l'editorial Zenobita, acompanyat d'un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons amb els acords de guitarra. Les cançons enregistrades al CD són cantades per alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat i la gravació ha estat possible gràcies a la col•laboració de l'ESMUC.

L'ACEM fa 20 anys que treballa per la promoció i la impulsió de projectes d'educació artística per a les escoles associades, així com també per assessorar i orientar els equips directius de les escoles pel que fa a la seva gestió. En aquest sentit, l'ACEM ha aconseguit crear una gran xarxa entre les més de cent escoles de música de Catalunya que hi estan associades, organitzant trobades, activitats i intercanvis.



©2019 Ajuntament del Vendrell