03-06_rp_concurs_joves_amb_idees_webEl proper 13 de març, s'inicia una nova edició del concurs "Joves amb idees". A través d'aquesta iniciativa, l'EINA Espai Empresarial, amb el suport de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell, organitza els Seminaris i tallers de generació d'idees i creació d'empreses i dinamitza el concurs d'idees de negoci. Així mateix, el projecte compta amb el patrocini de "la Caixa".

Per al desenvolupament del projecte, es compta amb la col·laboració dels centres d'educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta sisena edició del concurs, hi participen el Col·legi Sagrat Cor, l'institut Andreu Nin, l'institut Baix Penedès i l'institut Mediterrània. Aquest últim s'incorpora per primera vegada al programa, ja que enguany ofereix també batxillerat.

 

L'activitat consta d'una primera fase integrada pels Seminaris i tallers de generació d'idees i creació d'empreses. Aquests, que tindran lloc entre els dies 13 i 22 de març, pretenen aproximar el món de l'empresa i la figura de l'empresari als estudiants, estimular la seva creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica.

A partir d'aquí, els joves s'hauran d'organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci. De tots els treballs presentats, se seleccionaran sis finalistes, que hauran de presentar els seus projectes davant del Jurat el dia 10 de maig, en una jornada de caràcter acadèmic i lúdic. Aquest Jurat, que estarà format per representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, l'Ajuntament del Vendrell, el Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell i la Xarxa Emprenedora, serà l'encarregat d'avaluar les idees i lliurar els premis als tres guanyadors.

L'objectiu del concurs "Joves amb idees" és fomentar l'esperit emprenedor entre els joves a través d'activitats didàctiques que potencien la participació i el treball en grup. Es pretén motivar els joves per tal que generin idees empresarials i valorin l'autoocupació com a possible sortida professional, fet que pren una significació especial donada la incerta situació del mercat laboral, especialment pel que fa al sector juvenil.

Al llarg de les cinc edicions que s'ha dut a terme el concurs "Joves amb idees", hi han participat més de 350 joves i s'hi han presentat més de 70 idees de negoci, algunes d'elles de gran originalitat. El concurs "Joves amb idees" és un projecte consolidat al Vendrell, el qual ha estat convidat en diferents ocasions com a cas d'èxit. Concretament, el passat mes de novembre, va ser una de les experiències convidades a les XXX Jornades de Polítiques Locals de Joventut, convocades per la Diputació de Barcelona.

Per a més informació: L'EINA - Espai Empresarial, tel. 900 33 88 33 o al web www.leina.org



©2019 Ajuntament del Vendrell