ElPaisatgedelsGenis_workshop_Paris_010313_2_webLa Ruta del Paisatge dels Genis va participar dijous en un taller celebrat al Centre Pompidou (París), al qual hi van assistir una quarantena d'operadors turístics especialitzats en diferents productes i una cinquantena de periodistes de la regió de l'Île-de-France.

Després d'una selecció prèvia dels operadors més interessants, durant la jornada es va realitzar una desena de reunions durant les quals es va presentar l'oferta de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre a través dels paisatges que van inspirar Pablo Picasso (Horta de Sant Joan), Joan Miró (Mont-roig del Camp), Antoni Gaudí (Reus) i Pau Casals (el Vendrell). La receptivitat va ser molt bona i tots els operadors turístics van mostrar un gran interès pel projecte, en especial dos dels grans operadors turístics culturals francesos, Arts et Vie i Intermèdes, i un dels principals operadors de turisme actiu a França, Nomade Aventure.

El taller va ser organitzat per l'Agència Catalana de Turisme, juntament amb l'Oficina Espanyola de Turisme a París i el Patronat de Turisme de la Costa Brava, amb motiu de l'exposició "Dalí" al Centre Pompidou, present fins al proper 25 de març, i amb la finalitat de captar mercat francès.


El mercat francès és el primer mercat emissor internacional de Catalunya, amb un 26,4% del total de turistes estrangers (dades de gener a setembre de 2012, segons l'Observatori de Turisme, publicades per l'Agència Catalana de Turisme a França). Així mateix, aquest mercat té, entre les seves preferències, els productes turístics més sostenibles i la cerca de llocs autèntics i amb personalitat. Així doncs, la Ruta del Paisatge dels Genis, en ser un actiu basat en l'art i l'experiència vital dels artistes, amb un component experiencial molt elevat, sintonitza amb aquestes noves demandes dels turistes.

En aquest sentit, es tracta d'una iniciativa per captar aquest mercat de proximitat, sobretot del sud de França i de la regió de l'Île-de-France, amb uns turistes que principalment arriben a la destinació en vehicle propi i que fan estades curtes. Per això, la Ruta del Paisatge dels Genis, que fonamenta el seu interès en valors culturals no climàtics, permet generar fluxos de visitants de caire desestacionalitzador.

Aquesta acció, promoguda per l'Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, juntament amb l'Agència Catalana de Turisme i l'Oficina Espanyola de Turisme a París, dóna continuïtat a la línia d'atracció del mercat francès engegada amb l'organització d'un viatge de premsa celebrat el passat mes d'octubre per presentar la Ruta del Paisatge dels Genis a periodistes francesos.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell