02-22_npcursa_social_webAmb una participació de 149 corredors, la tercera Social Baix Penedès va ser de nou un èxit esportiu. La cursa, com de costum, va transcórrer amb un fort ritme.

Aquest any l'organització, per motius de seguretat, ha canviat el sentit del recorregut: primer es van fer dues voltes de 20 km entre les poblacions del Vendrell, la Bisbal del Penedès, Llorenç i el Vendrell, i després una de més àmplia de 41 km, que va passar per Masllorenç, la Joncosa del Montmell, la Bisbal del Penedès, Llorenç i el Vendrell, amb arribada al centre de la vila.

Durant els primers 40 km, hi va haver força intents d'escapada, però el recorregut fàcil, amb poques dificultats orogràfiques, va fer que majoritàriament s'anés en pilot compacte.

Ja en la tercera volta, on hi havia el premi de muntanya a Masllorenç, un grup amb unes set unitats va intentar fragmentar el gruix del pilot. En aquest grup, va estar marcant el ritme el corredor professional del 2012 Jordi Simó.


El pas per la població de la Joncosa del Montmell, que era el punt més alt del perfil de la cursa, es va coronar amb un pilot de més de cinquanta unitats. Amb una forta baixada i un ritme alt de la cursa, tot apuntava des de llavors que tot es decidiria a l'esprint.

Hi va haver algun intent de trencar el pilot per evitar decidir-ho tot a l'esprint, sobretot a falta de 4 km, on un corredor de l'equip belga, Willebrord Wil Vooruit, va aconseguir un lleuger avantatge de només 5 segons. Quan faltaven 2 km, però, va ser absorbit novament pels corredors del pilot.

Per tant, a l'arribada, amb un revolt tècnic just 200 metres abans de la meta, Joan Font va ser el més ràpid i va aconseguir una victòrià fàcil a l'esprint.

Un any més, el lliurament de premis va ser a càrrec del regidor d'Esports, Sergi Teruel, i del president de la Penya Ciclista Baix Penedès, Francesc León. Abans de finalitzar l'acte, Teruel va informar els representants de la Penya Ciclista del següent: "El diumenge 24 de març tindrà lloc a la nostra vila la sortida de la penúltima etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Enguany aquest important esdeveniment esportiu no tindrà cap cost per al municipi, ja que els organitzadors de la Volta Ciclista a Catalunya han volgut retre un homenatge al Club d'Esports Vendrell amb motiu del seu centenari, ja que la primera secció amb la qual es va estrenar aquest Club va ser el ciclisme".


Podi:

1r- Joan Font –CKT Novatec- Elit- 1h 51 min. 12 seg. (mitjana: 43,7 km/h)
2n- Xavier Pastallé -Castillo Onda- Júnior- m. t.
3r- Benjamí Prades -Coluer Bicycles- Sub-23- m. t.

Classificació Júnior:
1r- Xavier Pastallé -Castillo Onda
2n- Adrià Guerrero -Tomàs Domingo
3r- Aleix Hernàndez -Sant Boi CC

Classificació Sènior:
1r- Julio Moa -AC Andorrana
2n- Marc Cantenys -Biketraining CC
3r- Marc Miguel -Miami Platja CC

Classificació Sub-23:
1r- Xavier Garcia -Coluer Bicycles
2n- Jonatan Hinojosa -Controlpack
3r- Cristian Astals -Reyno de Navarra

Classificació Elit:
1r- Joan Font -CKT Novatec
2n- Benjamí Prades -Coluer Bicycles
3r- Víctor Iturat -Mutua Levante

Classificació Màster 30:
1r- Guillem Castañeda -Lizarran Reus
2n- David Pua -Megaelagas
3r- Pasqual Martínez -Ratpenat CC

Classificació Màster 40:
1r- José Madrigal -Begues CC
2n- Josep Solé -Big Bikers
3r- Joan Carles Mart -Lizarran Reus

Classificació Màster 50:
1r- Federico Olmedillas -Galvesport
2n- Algel Gandul -Galvesport CC
3r- Juan Sánchez -Vilanova UC

Classificació Màster 60:
1r- Antonio Terrones -Genesis Cycling Team
2n- Cristóbal Maya -Galvesport

Classificació Equips:
1r- Willebrord Wil Vooruit
2n- Controlpack
3r- Coluer Bicycles



©2019 Ajuntament del Vendrell