11-14_angel_inversor02_webL'Àngel Inversor és una organització que impulsa projectes d'empresa locals arreu de Catalunya des de fa tres anys per sumar-hi socis, també locals, que hi vulguin treballar o invertir. I al Vendrell ho ha fet amb la col·laboració de l'Ajuntament, a través de L'EINA Espai Empresarial, l'ens de promoció econòmica de la vila.

El resultat d'aquest esforç conjunt serà la 5a Jornada de l'Àngel Inversor, que tindrà lloc a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, el dia 21 de novembre del 2012 a les 11.30 h, on es presentaran els deu projectes d'empresa en set minuts exactes cada un, simulant el sistema elevator speech. Per tal de mostrar tant la qualitat de les idees com les capacitats dels seus promotors, els projectes han estat auditats pels professionals de L'Àngel Inversor.
El tret característic d'aquesta Jornada és que dóna la possibilitat als habitants del Vendrell de ser socis, aportant feina, contactes o diners, a les idees que, en pocs minuts, exposaran en públic cadascun dels seus emprenedors veïns.

Si la idea agrada, qualsevol que hi pugui aportar valor hi pot participar com a soci. Aquest valor pot ser en forma de contactes comercials, en forma d'aportació de coneixement i aptituds o en forma de diners (encara que siguin molt pocs). Qualsevol ajuda serà benvinguda i, el que és més important, valorada, ja que donarà dret a ser soci de l'empresa.

L'objectiu general d'aquesta iniciativa és, doncs, crear un sistema sostenible que permeti posar en contacte emprenedors, partners i inversors, facilitant que tots els projectes amb veritable potencial que sorgeixin a la vila del Vendrell i a la comarca del Baix Penedès puguin desenvolupar-se amb total plenitud.

Al Vendrell hi ha projectes empresarials amb potencial de desenvolupament que no poden explotar totes les seves capacitats per manca d'un suport financer adient o d'una conducció professional sòlida. També hi ha persones interessades a invertir quantitats moderades de capital en projectes empresarials, ja siguin de nova creació o de creixement, sempre que els promotors els ofereixin credibilitat i el projecte mostri viabilitat. Així mateix, tant al Vendrell com a la comarca, hi ha persones preparades i amb experiència directiva que, a causa de l'actual crisi econòmica, estan disponibles per prestar els seus serveis i participar en nous projectes com a socis.

Cal destacar el valor d'aquesta iniciativa, que té un objectiu força més ampli que l'esdeveniment del dia 21, i és el de crear un espai web on projectes, partners i inversors puguin trobar-se, contactar i materialitzar tractes després de la jornada. És per això que els projectes són gravats durant els set minuts que dura la seva ponència i, posteriorment, són penjats al web www.angelinversor.org i al microlloc web www.ajuntamentvendrell.angelinversor.org.



©2019 Ajuntament del Vendrell