10-08_Heura_Gaya_webAquest divendres 12 d'octubre a les 22 h, s'inicia el Cicle de Tardor a l'Auditori Pau Casals, amb el concert de Música de Gralles al Vendrell, que, per setè any consecutiu, organitzen el Patronat Municipal Pau Casals i Les Gralles del Baix Penedès.

El concert, que coincideix amb la Fira de Santa Teresa del Vendrell, té com a trets característics la participació dels grups de gralles del Vendrell (Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya i Els Mosquits) i d'un grup de gralles de reconeguda qualitat, que enguany és Heura Gaya Ensemble. El concert de Música de Gralles al Vendrell de 2012 està dedicat al graller Macari Domingo i Tort, en el 125è aniversari del seu naixement.

El mateix divendres 12 d'octubre a les 19 h hi haurà una classe magistral a càrrec de Dani Carbonell, professor de l'ESMUC, de l'Aula de Sons de Reus i de l'AMTP de Barcelona, i membre del grup Ganxets Grallers de Reus. Dani Carbonell ja va actuar acompanyat de l'orgue del Vendrell el passat 13 d'abril a l'església parroquial del Vendrell, dins del Cicle de Jazz a l'Auditori. Per assistir a la classe magistral, s'ha de fer la reserva al telèfon 977 68 34 68.

El Cicle de Tardor, aquest any, compta amb dues actuacions més al mateix Auditori: per una banda, el proper dissabte 17 de novembre a les 21 h, amb l'actuació del Quartet Gerhard, un quartet de corda jove amb una dilatada experiència concertística i gran qualitat musical, i el pianista Santi Riu, que ha participat en diverses orquestres del país i guardonat a nivell europeu. Per altra banda, el 18 de novembre a les 12 h, amb el concert, ja tradicional, de Santa Cecília, on actuaran les corals vendrellenques El Petit Estel, Cor Joves Veus i el Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell.

A banda del concert que es farà a l'Auditori Pau Casals, el Cicle de Tardor també és fa fora de les parets del mateix Auditori, concretament a l'església parroquial del Vendrell. Aquests concerts, que es realitzen sempre amb la presència física i sonora de l'orgue del Vendrell, són fruit de la col•laboració dels Amics de l'Orgue, de l'Associació Musical Pau Casals i el mateix Patronat Municipal Auditori Pau Casals.

A més a més, en aquest Cicle, hi haurà quatre concerts, un del quals ja es va fer: el passat 21 de setembre l'organista Arnau Ferré va ser acompanyat per la Coral Antistiana. La recaptació d'aquest concert va ser destinada a la Plataforma Foc Empordà. Els altres tres concerts seran el proper divendres 22 d'octubre a les 21 h, al temple del Vendrell, on es podrà escoltar el clarinetista vendrellenc Òscar Argüelles, la violoncel·lista britànica Lucy Scotchmer i l'organista saragossana Silvia Márquez; el divendres 30 de novembre a les 21 h, amb l'actuació de Juan de la Rubia a l'orgue i Núria Sanromà al cornetto i la flauta de bec, i el divendres 14 de desembre a les 21 h, amb el concert d'orgue i cobla de tres quartans Calaix Desastre.



©2019 Ajuntament del Vendrell