En una època d'esplendor mediterrània, els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d'altres cultures coetànies. Per això sorgeixen iniciatives com el Cap de Setmana Ibèric, a fi de donar a conèixer aquesta brillant i avançada cultura que habitava les nostres terres, en una proposta plena de visites, tallers i activitats gratuïtes per conèixer els ibers i les seves aportacions, de forma lúdica i divertida.

Cada any es tria un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen totes les activitats. Per a l'edició d'enguany (la 12a) el tema seleccionat és "RITUALS DE VIDA, RITUALS DE MORT", i tindrà lloc els dies 6 i 7 d'octubre.

En l'exposició que organitza el Museu Arqueològic del Vendrell a la sala d'exposicions temporals del Museu Deu del 6 al 14 d'octubre es mostraran una cinquantena de peces de la necròpolis de Can Canyís. Aquesta necròpolis va ser descoberta al terme de Banyeres l'any 1960 per un grup d'estudiosos vendrellencs sota la direcció del doctor Salvador Vilaseca. S'hi van trobar diverses tombes d'incineració amb un aixovar molt interessant, que contenia fusaioles, escarabeus, penjolls de diferents formes i mides, fíbules, sivelles de cinturó, cadenetes, botons, gamberes, espases de ferro, llances, ganivets..., tot un conjunt de peces úniques que permeten conèixer el ritual funerari dels ibers.

El diumenge dia 7 d'octubre a les 11.15 tindrà lloc un visita guiada a l'exposició a càrrec de Josep Pou, arqueòleg municipal de Calafell, el qual explicarà la finalitat de les urnes funeràries d'on procedeixen els escarabeus exposats i, en general, el funcionament de la societat dels ibers.

L'exposició es podrà visitar en horari de museu i és gratuïta.



©2019 Ajuntament del Vendrell