Aigües de Tomoví, SA, empresa mixta municipal que gestiona el Servei Municipal de l'Aigua al municipi del Vendrell, informa que al mes d'agost el consum d'aigua al municipi gairebé es duplica. La mitjana de consum als mesos d'hivern es situa al voltant d'uns 10 milions de litres al dia, mentre que en plena temporada turística arriba als 19 milions de litres.

El regidor encarregat del Servei Municipal d'Aigües, Jaume Escarré, ha explicat que "aquest any, el dia de màxim consum ha estat el 18 d'agost, quan es van consumir prop de 20 milions de litres en un dia. Per això, a l'estiu s'ha reforçat el subministrament d'aigua potable augmentant la concessió de l'aigua provinent del riu Ebre i augmentant l'aportació dels pous propis".

Per fer front a aquesta demanda i garantir el millor servei per l'arribada de turistes al municipi, Aigües de Tomoví, al llarg de l'any ha fet treballs d'extensió, renovació i prevenció, tant en la xarxa com en les instal·lacions i infraestructures hidràuliques, a la xarxa d'abastament d'aigua potable i a la de sanejament.

En aquest sentit, s'han realitzat treballs de revisió i de neteja de la xarxa de clavegueram i de pluvials. També s'ha fet la revisió de totes les ERAP (Estacions de Rebombaments d'Aigua Potable) i de totes les EBAR (Estacions de Bombament d'Aigües Residuals), a més d'importants obres de millora, com la renovació de la canonada d'alimentació a les bombes que pugen l'aigua al Nou Vendrell.

El Servei Municipal d'Aigua també realitza periòdicament les tasques de neteja de dipòsits, incloses en el Pla d'Autocontrol i Gestió del Subministrament en tots els dipòsits, en compliment del RD 140/2003, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d'aigua de consum humà.

D'altra banda, Jaume Escarré ha recordat que Aigües de Tomoví realitza al llarg de l'any un total d'11.000 determinacions analítiques de l'aigua, en les quals es controlen paràmetres tant fisicoquímics com microbiològics. "Aquest exhaustiu control sobre la qualitat de l'aigua distribuïda es manté en època estival, moment en què el municipi creix per l'afluència de turistes, mantenint les garanties necessàries per prestar un servei eficaç en el municipi".



©2019 Ajuntament del Vendrell