08-14_Klementinum-PrahawMusica Florea de Praga actuarà el dia 17 d'agost a les deu del vespre a l'església parroquial del Vendrell en un concert d'orgue i orquestra. Per segon any consecutiu, el 32è Festival Internacional de Música Pau Casals surt de l'Auditori Pau Casals, fruit de la col·laboració entre el mateix Auditori Pau Casals, els Amics de l'Orgue i l'Associació Musical Pau Casals, i es situa a l'església parroquial del Vendrell per oferir un gran concert on participaran, per una banda, el restaurat orgue del Vendrell, que en aquesta ocasió farà sonar l'organista txec Jaroslav Tuma, que a més d'organista és clavicembalista, compositor i pedagog, i d'altra banda l'orquestra de cambra Musica Florea, també txeca, dirigida pel violoncel·lista Marek Stryncl.

Interpretaran obres per a orgue sol ("Fuga núm. 5" de L'art de la fuga BVW 1080, Toccata, adagio i fuga en do major BWV 564 i "Simfonia" de la Suite en sol menor BWV 1070, totes de J. S. Bach; la Suite per a orgue de J. V. Maxant, i obres per a orgue i orquestra de cambra com les Sonates d'església per a cordes i orgue de W. A. Mozart i el Concert per a orgue i cordes op.4 núm. 5 de G. F. Händel.

L'endemà, el dissabte 18 d'agost, a les 22 h, la mateixa orquestra txeca, Musica Florea, especialitzada en l'interpretació de música barroca, tornarà a l'Auditori Pau Casals per interpretar un programa íntegrament de J. S. Bach. Oferiran quatre dels sis Concerts de Brandenburg, concretament els concerts números 3, 4, 5 i 6, considerats unes de les obres més optimistes i alegres del catàleg del mestre compositor.

El mateix dia, a les 19:30 h, als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, tindrà lloc l'últim dels concerts del Festival Jove – Música als Jardins. Per cloure la segona edició d'aquest festival, un duo de violins, Violins al quadrat, compost per Laura Gaia i Laia Pujolassos, oferiran obres de Prokófiev i Bartók.



©2019 Ajuntament del Vendrell