08-06_ConveniSIAVTw

L'Ajuntament del Vendrell i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un conveni de col·laboració per a l'adhesió de l'administració local de la capital del Baix Penedès al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT). El director de l'SCT, Joan Aregio, i l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, han formalitzat aquest acord per tal d'ampliar la difusió del funcionament d'aquest nou servei d'orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d'enguany l'SCT va posar en marxa. Aregio ha explicat que "l'objectiu del Servei Català de Trànsit és signar aquest acord amb totes les capitals de comarca abans que finalitzi aquest 2012" i ha afirmat també que aquests convenis "són la plasmació de la col·laboració i el compromís del món local amb el SIAVT".

Per la seva banda, l'alcalde del Vendrell ha destacat durant l'acte que la posada en marxa d'aquest servei és una molt bona iniciativa, que possiblement ajudarà a omplir un buit que hi havia fins ara en l'atenció a les persones que han patit un accident de trànsit. Així mateix, Jané ha agraït que el Vendrell hagi estat un dels primers municipis de Catalunya on s'ha signat el conveni per difondre el SIAVT.

L'Ajuntament del Vendrell i l'SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d'un accident de trànsit.

En aquesta línia, amb l'adhesió de l'ajuntament del Vendrell al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l'existència de l'atenció prestada per aquest servei de l'SCT i en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat).

Convé destacar que l'SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l'estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l'objectiu d'oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit.

En els primers quatre mesos de funcionament del SIAVT un total de 259 persones s'han posat en contacte amb el servei i han generat 307 consultes, de les quals 269 han estat telefòniques i la informació més requerida ha estat d'àmbit legislatiu. A la demarcació de Tarragona 28 persones han contactat amb el SIAVT.



©2019 Ajuntament del Vendrell