07-30_rp_ruta_sal_del_mar_webEl Patronat Municipal de Serveis Culturals, el Patronat Municipal de Turisme i la Regidoria de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament del Vendrell han unit el seus esforços per tirar endavant una iniciativa proposada pel Museu Deu, que porta per títol "Sal del mar y entra en El Vendrell", que té com a finalitat apropar aquest equipament cultural a aquelles persones que han escollit les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs per passar uns dies de vacances. Es tracta d'una alternativa a la resta d'activitats que ofereix la nostra vila, i que complementa altres rutes culturals de tipus temàtic que ja existeixen, com ara la Ruta literària o la Ruta Pau Casals, en les quals, a causa de les seves característiques, el Museu Deu no té cabuda.

 

D'altra banda, la situació econòmica, social i cultural actual comporta haver de reflexionar sobre la necessitat de refermar la identitat del municipi a través de la difusió i la reivindicació del patrimoni tant material com immaterial. Per aquest motiu s'ha cregut convenient contextualitzar el Museu Deu amb el seu entorn i oferir un petit itinerari durant el qual es donarà a conèixer una part de la història del Vendrell. Aquest recorregut s'iniciarà formalment al Portal del Pardo, que és la imatge central del suport gràfic de la campanya, encara que els participants tindran el primer contacte amb la guia quan els reculli al seu allotjament. És en aquest moment quan comença la feina de promoció i difusió del territori, que finalitzarà amb una visita guiada al Museu Deu i una degustació de bufats i resolis.

Enguany, com que es tracta d'una prova pilot, les visites només es faran en català i en castellà els dijous 9, 16 i 23 d'agost a la tarda. Segons la resposta que tingui aquesta nova ruta, es plantejarà programar-la en altres idiomes. En aquesta iniciativa també col·laboren Autocars del Penedès, Dolceria Soler i Bodega La Vinya.



©2019 Ajuntament del Vendrell