L'Ajuntament del Vendrell i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per tal d'iniciar el projecte formatiu "Endavant" el proper curs. Aquest programa d'atenció educativa a la diversitat està destinat als alumnes de secundària, i té com a objectiu principal donar suport a aquells alumnes que presenten dificultats d'aprenentatge, desmotivació, absentisme i problemes de conducta a partir del tercer curs de l'ESO.

Per tal de facilitar la integració escolar, social i laboral d'aquests alumnes, el projecte "Endavant" preveu adaptacions curriculars, flexibilitat horària i la realització d'estades formatives fora del centre, en empreses, entitats o departaments de l'Ajuntament, amb la finalitat que els alumnes, a través de l'aplicació pràctica dels coneixements i en un entorn adult que fomenti la responsabilitat, trobin la motivació necessària per continuar els seus estudis. En aquest primer curs està previst que participin un total de 16 alumnes.

 

Aquest projecte, que compta amb l'assessorament de l'Institut d'Aprenentatge Productiu (IDAP) de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, està impulsat per l'institut Mediterrània, especialment per la seva directora, l'institut Andreu Nin i la Regidoria d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell. El regidor d'Educació i Ocupació, Kenneth Martínez, ha manifestat que "tal com ens vam marcar en el nostre projecte polític, estem decidits a impulsar, participar i col·laborar en tots aquells programes educatius que lluitin contra el fracàs escolar. El curs vinent, l'Ajuntament del Vendrell destinarà recursos, instal·lacions i personal per fer possible dos d'aquests programes, els cursos pont (PQPI), per a alumnes majors de 16 anys que no tenen el graduat escolar, i el projecte "Endavant". Amb aquests programes, cobrirem una de les mancances més importants dels serveis educatius al Vendrell. En tots dos casos es busca mantenir els alumnes dins del sistema d'educació reglada, amb la intenció que puguin acabar els seus estudis obligatoris i, després, continuïn dins del sistema amb els estudis postobligatoris". Martínez també ha afegit que "el fet de millorar el nivell educatiu de la població és la via sostenible per fer front a la crisi i l'atur i garantir la cohesió social de la població. Aquests programes són dos bons exemples del que es fa i es pot fer en educació des de l'àmbit local."



©2019 Ajuntament del Vendrell