Ara fa 20 anys, els cartells dedicats a la Festa Major, obra de Josep Maria Gual, guarnien els carrers de la nostra vila.

Una colla de joves molt ben avinguts, que llavors formaven part de la Comissió de Festes, van anar a trucar a la porta del senyor Gual i li varen proposar la possibilitat de dissenyar la imatge gràfica de les festes d'aquell estiu.

La humilitat i discreció que caracteritzaven l'artista van transformar-se en una rialla, i diuen aquells que hi varen ser que va contestar: "Ohh...! el Vendrell encara recorda que hi sóc...?". Va acceptar l'èncarrec amb gran emoció i content, ja que encara tenia molt a dir, després d'haver fet durant molts anys dissenys gràfics per a diferents esdeveniments, fires, concerts, actes benèfics...

 

Un cop la feina va estar enllestida, no va decebre a ningú. El seu llenguatge era actual, fresc, conectava amb els gustos estètics de l'època i va saber sintetizar i comunicar amb una sola imatge la disbauxa i el folklore que caracteritzen la Festa Major del Vendrell.

És per tot això que el Museu Deu ha dedicat un petit espai de l'exposició temporal "Josep Maria Gual: de la gènesi a la plenitud" a aquest cartell de l'any 1992.

L'obra original s'exposa conjuntament amb dues obres de diferents artistes plàstics vendrellencs: Salvador Jané Guardiola, amb un cartell que data de l'any 1986, i Joaquim Milà Abadia, amb una obra de les Festa Major del 1985. D'aquesta manera, els visitants podran comprovar com un mateix tema inspira de diferent manera les persones, que cadascú és únic i deixa petjades de formes i volums diferents.



©2019 Ajuntament del Vendrell