06-06_franquicies02_webEl dilluns 18 de juny va tenir lloc la darrera jornada sobre franquícies a L'Eina Espai Empresarial, la qual portava per títol "Un model d'autoocupació: les franquícies de serveis". La sessió, que va començar amb la benvinguda als assistents per part de Kenneth Martínez, regidor d'Ocupació, i d'Àngels Turdiu, regidora de Promoció Econòmica, va comptar amb la presència de J. Joaquín Gerard García, business development manager de Bioenergy, la divisió d'energies renovables del Grup Erpasa.

Segons el responsable de Bioenergy, malgrat que tots els sectors han experimentat una recessió a partir de l'any 2008, les energies renovables mantenen el seu creixement, de manera que no es tracta d'una tendència o d'una moda sinó d'una realitat contrastada. Al llarg de la jornada, a més de comptar amb la ponència de Bioenery com a exemple de franquícia de serveis, es va proporcionar un conjunt de claus sobre què cal saber a l'hora de muntar un negoci i es va donar a conèixer la informació sobre els serveis que ofereix l'Ajuntament del Vendrell a l'emprenedor i l'empresari.

 

Aquesta ha estat la tercera sessió de les "Jornades sobre franquícies" organitzades per l'Ajuntament del Vendrell durant el mes de juny. En el seu conjunt, han comptat amb més d'una setantena d'assistents, els quals han acudit a les instal·lacions de L'Eina interessats en una fórmula empresarial, la franquícia, que, tot i la situació econòmica actual, va créixer un 6% l'any passat. A més d'oferir informació sobre el funcionament del sistema de franquícia, els experts de les consultores Barbadillo y Asociados i Tormo y Asociados, presents a la primera i segona jornada, respectivament, van explicar casos de franquícies d'èxit amb diferents nivells d'inversió, com Pasta Corner, Original Poster Company, Tomo II i Qué Pasta! Així mateix, també es va facilitar informació sobre finançament i ajudes gràcies a la presència de representants del Banc Sabadell i de Pimec.

L'organització d'aquestes jornades ha estat fruit de la visita a la Fira Expofranquicias de Madrid i al Saló de les Franquícies de Tarragona d'un equip de tècnics de l'Ajuntament del Vendrell, concretament del Pla de Barris i de L'Eina Espai Empresarial, que van desplaçar-se per buscar nous models de negoci interessants per al municipi. D'una banda, la iniciativa pretén dinamitzar el comerç local, i de l'altra oferir una informació millor als emprenedors i empresaris de la zona.



©2019 Ajuntament del Vendrell