06-14_ple_webEn el Ple ordinari de l'Ajuntament del Vendrell s'ha arribat als següents acords:

Per unanimitat, s'ha aprovat la proposta per acordar la verificació del Text Refós del Pla Parcial del sector 14 "Els Còdols" i la seva tramesa a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona.

Per unanimitat, s'ha aprovat la proposta per establir que les sessions ordinàries que celebra la Corporació Municipal de caràcter mensual, es facin el tercer dimarts de cada mes, si no és festiu, a les 16.30 h, excepte el mes d'agost.

Amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 abstencions (PxC), s'ha aprovat la proposta d'aprovació de les bases reguladores de subvencions a les llicències d'obertura de nous establiments comercials al Vendrell. PxC s'ha abstingut perquè a la proposta hi troba a faltar que també es donin ajuts als establiments que ja estan oberts. Des del govern s'ha suggerit a PxC que presenti les al·legacions que cregui oportunes durant el període de vint dies d'exposició pública de la proposta.

 

Amb 14 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 vots a favor (PxC), s'ha rebutjat la moció presentada per PxC contra el finançament de la Banca amb fons públics. Des del govern s'ha explicat que, a part de no tractar-se d'un tema estrictament municipal, tal com està redactada la moció no es podia aprovar perquè suposaria que les entitats financeres entressin en fallida, la qual cosa posaria en perill els recursos dels ciutadans.

Amb 14 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 vots a favor (PxC), s'ha rebutjat la moció presentada per PxC per instar el Govern central a eliminar l'aplicació del conveni signat amb la Comissió Islàmica que atorga l'exempció del pagament de l'IBI als immobles destinats a usos religiosos, així com eliminar també l'exempció a les fundacions de partits polítics i sindicats. Des del govern s'ha explicat que, a part de no tractar-se d'un tema estrictament municipal i de ser una moció clarament discriminatòria cap a una religió concreta, es continuarà actuant d'acord amb la legalitat vigent.

Per unanimitat, s'ha aprovat la moció presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell en suport al moviment #novullpagar.

Per unanimitat, s'ha aprovat el nomenament de Mar Negro Lorenzo com a representant del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) a la Junta del Patronat Municipal de Promoció Econòmica i la rectificació del cognom Nin per Vives per tal que Jaume Cañellas Vives segueixi com a representant del sector econòmic de la vila a la Junta del Patronat Municipal de Promoció Econòmica.

A la sessió plenària hi ha hagut l'absència dels regidors Kenneth Martínez (PSC) i Jaume Domingo (CiU).

 



©2019 Ajuntament del Vendrell