06-16_rp_1r_any_govern_webL'11 de juny de 2011 va tenir lloc el Ple de constitució de l'actual equip de govern per al mandat 2011-2015, en aquest cas format per una coalició de regidors dels grups municipals del PSC, CiU, PP i JpV.

Tot coincidint amb la celebració del primer aniversari d'aquell acord, volem reiterar la voluntat expressada en aquell moment de col·laborar en un projecte comú que afronti els reptes decisius dels propers anys i, a la vegada, demostri la capacitat que tenen els partits polítics d'unir-se a favor del benestar del conjunt de la ciutadania. Per això, els dos objectius essencials de la proposta eren i són els següents:

- Afavorir la creació d'activitat econòmica.

- Fomentar la convivència entre tots els vendrellencs.

 

És per això que aprofitant la conjuntura de celebració, els grups que formem part del govern de l'Ajuntament del Vendrell ens reiterem en les premisses següents:

- El suport al pacte de responsabilitat que ha permès l'aplicació de mesures de consens al Vendrell.

- El fet de superar les estratègies de partit per tal de cercar l'assoliment de propostes que millorin i garanteixin el benestar dels vendrellencs.

- La necessitat de garantir al màxim que els serveis públics de caràcter bàsic arribin a tothom.

Aquest primer any de govern ha estat marcat per l'esforç, sobretot pel fet d'efectuar l'ajust econòmic necessari per adaptar-nos a la situació de crisi general que també afecta les administracions públiques. D'aquesta manera, s'han aprovat una sèrie de propostes que permetran dur a terme l'ajust necessari:

- S'ha aprovat el pressupost del 2011, el qual reduïa la seva capacitat prop d'un 6% a causa de la davallada d'ingressos. Aquest era un dels principals objectius de l'austeritat que s'havia proposat dur a terme el nou equip de govern.

- S'han aprovat les noves ordenances i els tributs, que s'han hagut d'incrementar en la mesura necessària per tal de fer front a les despeses de funcionament ajustades.

- S'ha aprovat el Pla d'ajust, que a llarg termini farà possible que es resolguin una bona part de les dificultats econòmiques presents; a més, ha permès que els proveïdors de l'Ajuntament cobressin les factures que tenien pendents.

- Finalment, en aquest sentit, també s'ha aprovat el pressupost del 2012, que es redueix en un 8% addicional respecte al del 2011. Novament, l'estalvi n'és protagonista.

Totes aquestes mesures comporten uns esforços inicials per part de tots els vendrellencs. Cal entendre que estem en la primera part d'un esforç important que ens ha de permetre encarar els propers anys en la confiança, i si seguim per aquest camí assolirem els objectius que ens vam marcar com a fites ara fa un any.

El nostre és un pacte pel futur del Vendrell que vol aportar solucions a la reactivació econòmica que necessita el nostre entorn. Per això, en aquests temps difícils la solució és la unitat i el consens. Malgrat tot, moltes veus reclamen que aquesta unitat sigui present en altres administracions; en aquest cas, cal dir que el govern del Vendrell ha estat pioner a l'hora d'aplicar la unitat i el consens entre alguns partits polítics. Així doncs, el diàleg i el consens entre les quatre formacions polítiques han estat clau per posar fil a l'agulla en tota la feina que s'ha fet i es continuarà fent en els propers tres anys.

Però aquesta no ha estat l'única activitat duta a terme per l'Ajuntament del Vendrell, ja que en altres àmbits també s'han realitzat diverses activitats:

- L'aprovació de l'Ordenança del Civisme i la Convivència

- Els beneficis fiscals a l'hora d'obrir un nou comerç al Vendrell

- La inauguració del nou Centre de Distribució d'Aliments (en col·laboració amb Càritas Parroquial)

- La pròrroga del Pla de Barris

- El desencallament de la construcció de l'escola Marta Mata

- Les mesures de transparència, com ara la publicació dels sous dels càrrecs electes al web municipal

- La creació del Pla Local d'Igualtat

- L'impuls del nou Registre Municipal d'Entitats

- El trasllat de l'oficina del Pla de Barris per tal de reduir el lloguer a un cost zero

- L'augment de la promoció turística i cultural del Vendrell a través de la ruta de l'orgue i la ruta del Paisatge dels Genis

- La nova fase de construcció de la Casa Museu Àngel Guimerà

- La creació de la Comissió Municipal de Protecció Civil

Avui, davant dels mitjans de comunicació, les quatre forces polítiques que formem el govern de l'Ajuntament del Vendrell ens tornem a comprometre a encarar les noves etapes amb el mateix esperit d'esforç i de consens tal com ho vàrem fer fa un any.

Estem segurs que fent això contribuïm a donar resposta als desitjos dels vendrellencs i a consolidar la confiança necessària per tal de construir les bases que, en el futur més immediat, concretin noves iniciatives que permetin a tothom tenir un futur millor i més just.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell