06-06_BibliotecaActivitats_webEl passat dijous 31 de maig, el Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa va celebrar la seva sessió mensual compartint tertúlia amb l'escriptor Ramon Solsona. Va ser una trobada especial, ja que va servir per commemorar el 10è aniversari d'aquest Club, el més antic de la província de Tarragona. Per això, la lectura escollida per comentar va ser L'home de la maleta, de l'escriptor, periodista i poeta Ramon Solsona, qui va voler compartir aquest aniversari amb els membres del Club. Cal dir que Solsona va ser el primer autor convidat quan el Club es va posar en marxa.

 

Durant aquests deu anys, el Club ha manifestat un gran dinamisme i un bon estat de salut. Sota la direcció de Neus Oliveras, el Club està integrat per gairebé 40 lectors i lectores que cada mes es reuneixen per comentar les lectures seleccionades. En total, durant aquest període, han tingut lloc més de 80 tertúlies i llibres llegits, i prop d'una vintena d'autors han estat convidats a comentar les seves obres amb els membres del Club.

L'organització de sortides anuals a indrets relacionats amb el món de la literatura ha estat una altra de les activitats que el Club ha anat programant. La casa de Carles Barral, a Calafell; el Museu Josep Cañas, de Banyeres del Penedès, o la casa de Joan Perucho, a Albinyana, han estat alguns dels espais que s'han visitat. D'aquesta manera, les visites han estat un complement de les trobades que han permès conèixer de prop l'obra de diversos autors d'una manera diferent a l'habitual trobada mensual.

Precisament, el Club tancarà la primera fase de la seva programació d'enguany amb una passejada per la literatura castellera al Vendrell, que es durà a terme el proper dimecres 13 de juny, a les 19 h, des del pont de França. Els membres podran fer un itinerari per diferents indrets de la vila del Vendrell relacionats amb personatges o episodis que han tingut una derivació en forma de textos en els quals es parla de castells. En total, es llegiran 17 fragments breus de diferents autors i personatges il·lustres del municipi.

L'itinerari estarà conduït per Alfons Morillas, que ha seleccionat els textos, i per Neus Oliveras, coordinadora del Club de Lectura. Aquesta passejada té per objectiu principal donar a conèixer de quina manera diverses personalitats del món de la cultura vendrellenca s'han mostrat atrets per l'activitat castellera, fins al punt de convertir-la en l'eix central d'algunes de les seves creacions. Salvador Espriu, Àngel Guimerà, Ramon Ramon i Vidales, Llorenç Arbós i Romeu o Joan Ramon i Soler, entre altres, seran els autors dels quals es llegiran fragments en què els castells ocupen tot el protagonisme.

Després d'aquesta sortida, l'activitat del Club es reprendrà al mes de setembre, amb una nova proposta de lectures seleccionades.



©2019 Ajuntament del Vendrell