05-28_rp_conveni_advocats02_webAquesta setmana, l'Ajuntament del Vendrell i el Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT) han signat un conveni de col·laboració per a la creació d'una Oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries adreçada a les persones i famílies que, en aquests moments de crisi financera, tenen dificultats per fer front als pagaments dels préstecs hipotecaris i poden, per aquest motiu, perdre el seu domicili habitual. A més, el servei d'intermediació residencial facilitarà la comunicació entre la part deutora i l'entitat financera, per trobar una solució abans de la interposició d'una demanda d'execució hipotecària o durant el transcurs d'aquest procediment.

 

L'Oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries té els següents objectius:

- Plantejar mesures correctores que permetin mantenir el pagament de les quotes hipotecàries i evitin l'inici de processos d'execució hipotecària.

- Negociar mesures alternatives a les dificultats derivades de l'impagament que facilitin la conservació de l'habitatge per part de la persona o del nucli familiar.

- Evitar, sempre que sigui possible, els llançaments derivats de la falta de pagament dels crèdits hipotecaris.

- Informar les persones i famílies sobre la possibilitat d'afrontar les dificultats de pagament de la hipoteca del seu habitatge habitual.

- Assessorar de forma personalitzada sobre els procediments concrets que s'han de realitzar abans de o just a l'inici de la situació d'impagament de la hipoteca.

- Trobar solucions acordades entre el deutor i l'entitat bancària per a aquelles situacions que tenen perspectiva de millora o que, amb determinats canvis en la relació, puguin aconseguir solucions efectives que no derivin en una execució hipotecària.

- Utilitzar el mecanisme d'intermediació residencial per a aquelles situacions vinculades a possibles execucions hipotecàries.

Seran destinataris dels serveis de l'Oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries les persones, famílies o unitats de convivència empadronades al municipi del Vendrell, propietàries d'un habitatge que constitueixi el seu habitatge habitual, que puguin veure's afectades per situacions de risc residencial i que puguin derivar en execucions hipotecàries, o altres que ja es trobin en procediments d'execució hipotecària.

El servei que prestarà l'Oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries s'iniciarà a les dependències dels Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, i s'ocuparà de la recepció de la sol·licitud i de facilitar al peticionari la informació relativa al funcionament del servei. A més, l'Ajuntament del Vendrell iniciarà l'expedient i el completarà amb aquella informació bàsica que l'advocat que presti el servei d'assessorament professional necessiti per atendre una primera consulta.

L'ICAT, un cop disposi de la relació de peticionaris del servei i de l'expedient prèviament complet, designarà un dels lletrats adscrits voluntàriament per a la prestació del servei esmentat, que atendrà el peticionari a les instal·lacions de l'ICAT de Tarragona i al Vendrell dins l'horari prèviament establert. Atesa aquesta primera consulta, el lletrat contactarà amb l'entitat financera amb la qual el peticionari hagi contret el deute i, a través del seu assessorament professional, buscarà una possible solució entre el deutor i l'entitat.

La prestació del servei per part del lletrat de l'ICAT finalitzarà quan s'arribi a un acord entre el deutor i l'entitat financera o si es resol que no hi possibilitat d'acord entre el deutor i l'entitat financera. El cost del servei associat als honoraris professionals dels advocats anirà a càrrec de la Fundació Privada ICAT de l'Advocacia, sense perjudici de les ajudes de caràcter públic que es puguin percebre en un futur.

El conveni té una vigència d'un any i és prorrogable automàticament.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell