05-14_ple_webEn el Ple extraordinari celebrat avui a l'Ajuntament del Vendrell s'ha arribat als següents acords:

Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), s'ha acordat l'aprovació inicial del Reglament del Registre Municipal d'Entitats.

Aquest Reglament s'emmarca dins del procés de participació ciutadana de l'Ajuntament del Vendrell per tal de regular un registre d'entitats del municipi. L'objectiu d'aquest registre és que l'Ajuntament tingui una informació fiable sobre el número d'entitats sense afany de lucre existents a la vila o que actuen dins de l'àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde i regidor de Relacions Institucionals, Martí Carnicer, ha explicat que "ara s'obrirà un període d'exposició pública per aconseguir modificar algun punt del reglament". Carnicer també ha destacat que "a través d'aquest document s'establirà un canal preferent entre l'Ajuntament i les entitats que formin part d'aquest registre".

 

Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 abstencions (PxC), s'ha acordat l'aprovació de la concertació de l'operació d'endeutament d'acord amb el Reial decret 4/2012, de 24 de febrer, per un import de 23.515.181,84 euros, per poder liquidar les factures pendents de pagament als proveïdors registrades fins al 31 de desembre de 2011.

El regidor d'Hisenda, Joan M. Diu, ha explicat que "s'ha donat un pas més per complir els requisits recollits al Reial decret 4/2012 i, així, poder pagar els proveïdors". El regidor d'Hisenda també ha afegit que "el següent pas serà la signatura, a través d'entitats financeres, d'una operació de tresoreria que té la garantia d'un pla d'ajust a 10 anys amb l'aval de l'Estat". El Pla d'ajust en qüestió, que va rebre la resolució favorable per part del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, "permetrà posar en pràctica el full de ruta que ha de seguir l'Ajuntament del Vendrell en els propers anys per tal de millorar la situació econòmica de la hisenda municipal".



©2019 Ajuntament del Vendrell