Les avaries i els embussos a les instal·lacions de clavegueram del Vendrell es poden evitar duent a terme uns hàbits adequats a la llar.

Les tovalloletes humides d'un sol ús que es llancen al vàter són les principals causants dels problemes en les estacions de bombament d'aigües residuals.

La utilització massiva de tovalloletes humides a les llars del Vendrell està provocant l'acumulació de fibres i teixits a les canonades de sanejament. Aquesta acumulació causa avaries com ara embussos, bloquejos i trencaments interns a causa de l'escalfament dels equips de bombament encarregats d'impulsar l'aigua residual cap a la planta depuradora.

El fet de llançar tovalloletes humides al vàter resulta totalment contraproduent, ja que no es descomponen en contacte amb l'aigua com la cel·lulosa de la qual està fet el paper higiènic. Aquest comportament és una forma de contaminar l'ecosistema, per la qual cosa l'Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví fan una crida a la conscienciació mediambiental dels veïns del municipi.

Els teixits es van acumulant amb altres residus de la xarxa com ara compreses, gases, preservatius o bastonets per a les orelles, que també són llançats incorrectament al vàter. Aquests residus augmenten la seva grandària i embussen les conduccions del clavegueram, i fins i tot, si arriben a les estacions d'impulsió, ocasionen el bloqueig de les bombes perquè no poden aspirar. Aquest fet multiplica les retencions de les xarxes i les males olors i origina els consegüents problemes per als vendrellencs. Els mateixos fabricants de bombes d'aigües residuals reconeixen aquesta problemàtica i hi lluiten incorporant nous sistemes antiembussos, que en la majoria dels casos no són suficients.

Per això, Aigües de Tomoví demana la col·laboració ciutadana per evitar aquest tipus de problemes. Amb el simple gest de tirar aquestes tovalloletes humides o qualsevol residu a la paperera s'estalviaria considerablement el consum d'aigua potable, es milloraria la problemàtica descrita i beneficiaria el bon funcionament de les infraestructures hidràuliques del municipi, així com les instal·lacions particulars dels vendrellencs.

L'empresa recorda que una conducta responsable en l'ús de l'aigua ha d'anar encaminada no només a un consum racional del recurs sinó també a la correcta devolució al seu entorn natural amb totes les garanties de sostenibilitat.



©2019 Ajuntament del Vendrell