03-22_fundacio_humana_webHumana és una entitat que destina els recursos obtinguts amb la recollida de roba usada a finançar programes educatius, d'inserció laboral i de desenvolupament comunitari, entre d'altres.

A més, es faran tallers de formació a les escoles per conscienciar els petits de la importància del reciclatge i els seus valors.

El regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, i la directora general d'Humana, Elisabeth Molnar, han signat un conveni de col·laboració per a la recollida selectiva de roba usada. La signatura d'aquest conveni comporta la instal·lació de deu contenidors de roba més, un total de divuit al municipi, ja que el Vendrell ja comptava amb vuit contenidors inicials.

Tal com ha comentat Elisabeth Molnar, els recursos que s'obtenen d'aquesta recollida van destinats al finançament de programes educatius i d'inserció laboral, projectes d'agricultura i desenvolupament rural, projectes de desenvolupament comunitari, projectes sanitaris i programes d'assistència.

A banda de la recollida de roba, Domingo ha destacat el valor afegit d'aquesta col·laboració amb l'ONG, ja que "es duran a terme tallers de formació a escoles de la vila, per tal de conscienciar els més petits de la importància del reciclatge i els seus valors". El regidor vendrellenc també ha explicat que Humana col·laborarà amb altres entitats que també treballen en aquest camp, com ara Càritas, de manera "que es pugui arribar al màxim de gent necessitada possible".

Jaume Domingo ha posat de relleu la contribució de la població: "En una comarca com la nostra, amb un alt índex d'atur, els números de reciclatge de roba que obtenim són molt positius i això demostra que valors com la solidaritat estan en alça a la nostra vila". Per últim, ha volgut destacar la importància que té la conscienciació i sensibilització pel que fa al reciclatge, no només en termes mediambientals, sinó també econòmics, ja que "si no féssim la recollida selectiva, hauríem de portar aquesta roba a l'abocador i ens costaria molts més diners".

 



©2019 Ajuntament del Vendrell