03-20_Domus_07_webEl Patronat Municipal de Serveis Culturals i el Museu Arqueològic del Vendrell han iniciat un nou projecte adreçat a les escoles, per donar a conèixer algunes característiques més significatives del món romà als alumnes de primària.

El projecte s'anomena "Romana testaceum" (ceràmica romana). Els dies 14, 15 i 16 de març es va fer una prova pilot de funcionament d'aquest projecte a l'escola Àngels Garriga amb la intenció de presentar-lo el curs vinent a totes les escoles del Vendrell. Aquest prova va donar bons resultats quant a participació i coneixement de la matèria per part dels alumnes, a banda que va servir per ajustar temps, grau de dificultat i continguts. S'ha anomenat d'aquesta manera perquè, tot i que el taller tracta sobre aspectes de la vida social de l'època romana, hi ha una part pràctica que s'ha relacionat amb algun aspecte de la ceràmica.

Els tallers són tres: "Ludum" (el joc) per als alumnes de cicle inicial (1r i 2n), "Domus" (la casa), per al cicle mitjà (3r i 4t) i "Circus" (el Circ) per al cicle superior (5è i 6è). Cadascun d'aquests tallers consta de tres parts: una primera part teòrica, seguida de la realització d'una fitxa, i una tercera part pràctica relacionada amb la ceràmica.

Durant els tres dies a l'escola Àngels Garriga, 75 nens i nens van participar en els diferents tallers i es va comptar amb la important col·laboració de les mestres, D'altra banda, el Patronat Municipal de Serveis Culturals també vol agrair la col·laboració de la ceramista Camil·la Pérez, que ha estat qui ha fet els motllos de la peça del Circ.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell