El Ple de la corporació del passat 27 de desembre va aprovar, per unanimitat, la creació de la Comissió Municipal de Protecció Civil.

El dimarts 13 de març van reunir-se els representants de les diferents àrees i estaments que han de formar part de la Comissió. Els integrants són bàsicament totes les persones implicades que vetllen pel territori i les persones, ja sigui des de l'àmbit de la planificació, com a grup de prevenció o bé com a cos que actua quan hi ha situacions d'emergència.

La Comissió Municipal de Protecció Civil és un òrgan consultiu, deliberant i coordinador que s'encarrega de la planificació i el control de la protecció civil municipal. També representa la ferma voluntat de l'Ajuntament del Vendrell de treballar per la seguretat de les persones, dels béns i del medi ambient davant els riscos potencials als quals està sotmès el municipi.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va manifestar que "la nostra societat sempre ha estat exposada a riscos de diferent naturalesa. Aquí al Vendrell, per exemple, l'any 2000 vam patir uns aiguats que de ben segur tots recordem. Així doncs, la missió de la Comissió és treballar per evitar, tant com sigui possible, situacions com aquesta mitjançant una correcta planificació del territori o bé elaborant uns protocols d'actuació coordinada entre tots els cossos que interactuen amb la ciutadania".

Per la seva banda, el regidor de Protecció Civil, Jaume Escarré, va explicar que "quan estigui constituïda i es posi en marxa la Comissió Municipal de Protecció Civil, desenvoluparem els plans que són d'obligat compliment al municipi i iniciarem campanyes d'informació a la població. La ciutadania ha de saber quins són els riscos que tenim al nostre municipi i què cal fer si s'activa algun dels protocols d'emergència".

Un cop nomenats els titulars i els suplents de cada estament, es va fer la presentació del Reglament que regirà la Comissió i que ha de ser aprovat al proper Ple. Posteriorment, després d'un mes d'exposició pública, tant el Reglament com la Comissió quedaran formalment aprovats.



©2019 Ajuntament del Vendrell