03-12_acte_8_mar_038_02_webL'activitat "Fent camí: un passeig literari pel Vendrell", organitzada el passat dijous 8 de març per commemorar el Dia Internacional de la Dona, va comptar amb una notable participació popular.

Fins a 80 persones van seguir el recorregut literari per diferents espais del Vendrell, en els quals diverses persones van llegir textos, poemes o cançons seleccionats per Neus Oliveras que tenien un element en comú: la dona. Els escrits relataven l'evolució vital i sentimental de les dones, des de la seva infantesa fins a assolir la plena maduresa.

Durant l'acte, Eva Moreno, regidora de Ciutadania, va agrair la complicitat de tots els participants en aquesta vetllada integradora, participativa i reivindicativa. "Cal donar les gràcies a tots els grups de dones del Vendrell (Grup de Dones del món, Grup de Dones Al-Manar, Grup de Dones del Vendrell i Associació de Dones dels barris marítims) que han col·laborat en l'organització de l'acte; a Neus Oliveras pel recull de textos, a totes les dones que han llegit per nosaltres, a totes les persones que ens han obert les portes dels espais que hem visitat i a tots els presents per acompanyar-nos", va explicar la regidora de l'Ajuntament del Vendrell.

Per tancar l'acte commemoratiu, Amparo Bofarull, presidenta de l'Associació de Dones dels barris marítims, va ser l'encarregada de llegir el manifest institucional, el qual destacava "la necessitat de continuar avançant en la igualtat entre homes i dones" i "seguir treballant per l'eradicació de la violència masclista".

D'altra banda, en aquest mateix acte, es va inaugurar l'exposició "Simone de Beauvoir, feminista i escriptora". Aquesta interessant mostra es podrà visitar fins al proper 28 de març al Centre cívic L'Estació del Vendrell.

L'exposició proposa un trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui dia, cent quatre anys després del seu naixement, generen reflexions i polèmiques. Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades dels canvis socials i simbòlics protagonitzats per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser una de les intel·lectuals més visibles i influents des dels anys quaranta fins a la seva mort, el 1986.



©2019 Ajuntament del Vendrell