03-05_Cor_Japons_webEl darrer dels concerts del Cicle d'Hivern de l'Auditori Pau Casals tindrà lloc el proper diumenge 11 de març, a les 12 del migdia, i anirà a càrrec del cor japonès "Tots units". El concert vol mostrar la bona sintonia i les relacions que el Patronat Municipal Auditori Pau Casals manté amb diferents col·lectius musicals del Japó i de l'interès dels japonesos per la figura de Pau Casals.

El Cor "Tots units del Japó" es va fundar el passat mes de gener fruit de la unió del Cor amateur Tokio i del Cor Sinagawa. Té per objectiu donar a conèixer la cultura coral del Japó a l'estranger. Entre els seus membres destaca el reconegut tenor d'òpera Shikanai Yoshihito, que exerceix com a director, i el pianista Sato Takashi, que ha posat tot el seu treball al servei de la musicalitat del Cor per tal de millorar les obres corals que interpreten.

Com a pautes de treball, el director Shikanai Yoshihito destaca la recerca de l'harmonia mental. D'aquesta manera, els trenta-dos membres que formen el Cor busquen les capacitats per tal de fer arribar a tothom els vincles d'amistat amb l'alegria de la música coral. Per a aquesta ocasió han preparat un repertori en el qual hi ha cançons corals japoneses i obres de compositors catalans com Isaac Albéniz i Enric Granados, a més d'alguna peça d'òpera. Entre les composicions cal destacar La vida de l'aigua, de Saburo Takada, i un seguit de vuit cançons populars japoneses. A més, també hi és present la cançó popular catalana El cant dels ocells.

La presència al Vendrell d'aquest cor japonès és una bona ocasió per conèixer de prop el repertori coral del Japó i, de retruc, un dels seus mètodes de treball.



©2019 Ajuntament del Vendrell