02-29_jaspen-ensemble-round_webL'Auditori Pau Casals del Vendrell serà el nucli creatiu i el lloc de referència de les activitats del grup Jaspen Ensemble

Jaspen Ensemble es va fundar el 2011 i està establert entre Anglaterra i Catalunya. Està format pel clarinetista vendrellenc Òscar Argüelles, la violinista japonesa Lisa Ueda, el violista canari-britànic Ian Byrne, i la violoncel·lista anglesa Lucy Scotchmer, que es reuneixen fruit d'una bona amistat i per l'admiració mútua que es professen com a músics.

La idea inicial fou partir de la figura del compositor romàntic Bernhard Henrik Crusell, i, de retruc, interpretar la seva música amb un clarinet —construït per Òscar Argüelles— semblant al que Crusell tocava a principi del segle xix. Cal dir que aquest instrument es conserva al Museu de la Música d'Estocolm.

A causa de la versalitat de la combinació dels instruments i el talent dels intèrprets, la filosofia de la formació no només es circumscriu al clarinet amb acompanyament de cordes, sinó que en els seus programes tots els músics tenen la mateixa importància, de manera que s'interpreten també peces a solo, duets, trios, quartets, etc.

Les activitats com a centre de creació començaran el proper dia 6 de març, i continuaran els dies 7 i 8 amb l'objectiu de preparar el concert que faran a Barcelona el mateix dia 8 de març.

El projecte que vol desenvolupar Jaspen Ensemble comprèn, a més de fer els assaigs i preparar els concerts, el fet de poder-los oferir al públic de l'Auditori Pau Casals, així com desenvolupar una activitat musical important en la qual es treballarien obres de compositors de diferents èpoques. També es pretén convidar altres intèrprets destacats. Tota aquesta activitat també tindria un vessant pedagògic, amb accions emmarcades cap a grups que s'estan formant a les escoles i als conservatoris de música més propers.

Paral·lelament a aquest treball, Jaspen Ensemble també està buscant recursos econòmics per desenvolupar al màxim el seu programa.

El Patronat Municipal Auditori Pau Casals té cura de l'activitat creativa com a un dels objectius principals per tal de mantenir la dinàmica musical.



©2019 Ajuntament del Vendrell