02-23_rp_eina_webEl regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha presentat aquesta setmana el bloc de l'Observatori del Mercat Laboral i la memòria del 2011 de L'Eina.

El bloc de l'Observatori del Mercat Laboral es pot visitar a través de l'adreça http://leinaobservatori.blogspot.com i hi haurà un enllaç al web de L'Eina (www.leina.org) per poder accedir-hi directament. El bloc recull informació des de l'any 2007 sobre l'evolució de l'atur i les contractacions, al Vendrell, en total i tenint en compte franges d'edat, sexe, activitats, nacionalitats, formació, entre d'altres paràmetres. També inclou informació del Baix Penedès i s'aniran fent actualitzacions trimestrals, tot i que alguna dada pot ser que sigui actualitzada mensualment. Kenneth Martínez va dir que "l'objectiu és informar sobre la situació laboral del municipi, i també del a comarca, de forma oberta a tothom que hi estigui interessat".

El regidor d'Ocupació va aprofitar la presentació per explicar que l'evolució de l'atur al Vendrell al llarg de l'any 2011 segueix el mateix patró dels tres anys precedents, afectats de ple per la crisi econòmica. La desocupació manté el perfil de creixement característic, només moderat en períodes puntuals coincidents amb les temporades estivals, però que reprèn la seva evolució a l'alça una vegada finalitzats aquests mesos. La mitjana intermensual de l'atur en el 2011 ha estat del 0,54% enfront del 0,72% de l'any anterior. En el 2011 s'han acumulat 258 nous aturats als 4.211 de l'any 2011 tancant-se l'any amb un total de 4.469 persones sense feina. Mensualment, respecte al 2010, tots els mesos presenten una xifra superior a la del mateix període de l'any anterior. L' increment de l'atur del 2011 enfront del 2010 ha estat del 6,1%.

D'altra banda, "la memòria del 2011 de L'Eina demostra el servei ampli i global a les persones aturades a través dels serveis d'orientació i de formació, la borsa de treball i l'espai empresarial", va afirmar Kenneth Martínez. Pel que fa a l'espai empresarial, es fa atenció a aquelles persones aturades que poden fer autoocupació i se'ls assessora per tirar endavant el seu propi projecte empresarial.

El servei d'orientació ha passat de 3.670 usuaris atesos el 2010 a 7.661 el 2011. Aquest increment del 109% respon a que es va poder disposar de més personal tècnic a través de subvencions durant l'any passat per tal de poder atendre l'augment de la demanda d'aturats d'una forma més ràpida. Altres dades que es destaquen del 2011 són que, a través de la borsa de treball, es van oferir 390 llocs de treball, es van fer 205 insercions laborals, es van atendre 153 empreses i es van enviar gairebé 2.000 currículums a empreses. Pel que fa a l'espai empresarial, cal destacar la creació de 92 empreses noves, que han suposat la generació de 150 llocs de treball nous, l'augment de cursos del cicle "Fem empresa" i l'increment de les visites a empreses per conèixer les necessitats empresarials i, així, orientar millor les persones que cerquen feina.

pdf Presentació Observatori del Mercat Laboral

pdf Presentació de la Memòria del 2011 de L'Eina

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell