02-20_JABIER_MUGURUZA_2_webEl proper diumenge 26 de febrer, a les 7 de la tarda, a l'Auditori Pau Casals, i dins del Cicle d'hivern 2012, tindrà lloc un concert de presentació del darrer disc Bikote Bat (Resistència), el darrer treball de Jabier Muguruza. El cantautor basc estarà acompanyat al piano per Mikel Azpiroz.

Jabier Muguruza ens presentarà en aquesta ocasió amb el seu onzè disc de cançó d'autor, una obra amb un ambient intimista que sempre ha caracteritzat la reconeguda trajectòria de l'autor. Les cançons d'aquest disc parteixen de textos de grans poetes bascos, constituïts ja en col·laboradors habituals de l'artista, com Bernardo Atxaga, Iñaki Irazu, Harkaitz Cano, Gerardo Markuleta o José Luis Padrón, als quals s'hi afegeixen per a l'ocasió Lourdes Oñaederra, Ricardo Arregi i, en castellà, Javier Rodríguez Marcos.

La gravació del disc es va dur a terme en dues fases. La primera, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, on es van gravar els pianos, a càrrec de Mikel Azpiroz. La segona, als estudis Katarain d'Azcarate (Navarra) i sota al supervisió del tècnic Ángel GonzÁlez Katarain, on es van gravar la veu i l'acordió de Jabier Muguruza i els cors de Mireia Otzerinjauregi.

El resultat és una obra madura amb un excel·lent nivell compositiu i literari. Des dels primers compassos, resulta inqüestionable que la conjunció còmplice entre el piano subtil de Mikel Azpiroz i la veu propera de Jabier Muguruza funcionen d'una forma brillant i captivadora.

Tot plegat es podrà gaudir amb l'excel·lent acústica de l'Auditori Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell