02-15_trackEls catalans Txarango i el grup nord-americà The Toasters són els dos conjunts convidats a l'edició d'enguany del Track. Concurs de Música del Vendrell, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de juliol dins dels actes de la Festa Major del municipi, que organitza la Comissió de Festes del Vendrell.

El concert del grup Txarango tindrà lloc el divendres 27 de juliol. La banda Txarango neix el 2006 a partir de la convivència d'Alguer, Marcel i Sergi Hipi, tres joves del Ripollès que comparteixen pis al barri Gòtic de Barcelona. Allà componen les primeres cançons i viuen les primeres aventures. El projecte es presenta a final del 2006, i durant tot el 2007 es passeja pels pobles i ciutats, fins a arribar a l'any 2012, quan publiquen el seu primer disc d'estudi. Benvinguts al llarg viatge és el títol d'aquest nou treball que inclou catorze cançons que naveguen entre el reggae, el dub i el latin, totes plenes de ritmes festius. Podeu trobar més informació del grup al seu web: www.txarango.com.

L'actuació del dissabte 28 de juliol anirà a càrrec dels mítics The Toasters. Aquest grup, fundat l'any 1981 a Nova York, va ser la primera banda de ska dels Estats Units. El conjunt va ser format per l'anglès Rob Hingley, Bucket, que feia pocs mesos que vivia al país. The Toasters fa un tipus de ska conegut com la tercera onada, en el qual es barreja l'ska amb diferents estils de música com ara el reggae, el jazz, el soul, el dancehall, el rap o el rock, estils que conformen un so molt característic. Per obtenir més informació del grup, podeu visitar www.toasters.org.

Un dels components de Txarango i un de The Toasters formen part del Jurat d'aquesta edició del Track i del Premi Baix Penedès. D'aquesta manera, els respectius jurats quedaran formats per:

Jurat del Track
- Rob Hingley, Bucket, guitarra i cantant de The Toasters.
- Consol Sáenz, presentadora d'El gran quilombo, de Ràdio 3, i Músiques Clandestines, de Ràdio 4.
- Jordi López, representant de l'Associació de Músics del Baix Penedès i músic.
- Lali Pujol, representant de l'empresa de management i producció Vesc.
- Pau Saura (Homo-Orquéstriens), cantautor home-orquestra, guanyador del Track 2011.

Jurat del Premi Baix Penedès
- Un component de Txarango.
- Carlos Azagra, il·lustrador de la revista El Jueves i persona relacionada amb els mitjans de comunicació.
- Jordi López, representant de l'Associació de Músics del Baix Penedès i músic.
- Lali Pujol, representant de l'empresa de management i producció Vesc.
- Oriol Moya, bateria del grup de rock Kill Me Later, guanyador del Premi Baix Penedès 2011.


Més informació:
http://www.trackvendrell.cat

 



©2019 Ajuntament del Vendrell