03-08_Nevada_copia_premsaw

A causa de les previsions meteorològiques d'onada de fred rigorós que s'espera a partir de la nit de dimecres 1 de febrer, la Regidoria de Protecció Civil de l'Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa el desplegament de mesures per minimitzar els riscos derivats d'aquesta situació meteorològica.

En col·laboració amb les àrees Serveis Municipals i Via Pública i la Policia Municipal s'han pres mesures preventives que entraran en vigor el dimecres 1 de febrer i que es mantindran fins a finalitzar la situació excepcional de fred.

Entre d'altres, les mesures preses són:

-Anul·lar el funcionament dels regs automàtics de parc i jardins, així com les fonts ornamentals per tal d'evitar la formació de gel que pugui crear perill per a la circulació de vehicles i vianants.

-Preveure l'estesa de sal als vials on es puguin formar plaques de gel.

-Comprovar si hi ha presència de persones sense sostre al terme municipal a les quals calgui acollir aquests dies de fred intens.

Jaume Escarré, regidor de Protecció Civil, ha dit que "davant fenòmens meteorològics inusuals en aquest municipi, que ens fan més vulnerables, cal actuar per evitar en la mesura del possible que afecti la població en aspectes com la mobilitat, les activitats habituals o els serveis bàsics. Per això, la Regidoria de Protecció Civil vetlla per coordinar els esforços de les àrees actuant en aquestes situacions."

La Regidoria de Protecció Civil s'ha estructurat recentment i treballa en la previsió, la planificació, i l'actuació davant situacions d'emergència, aquelles que poden tenir una afectació col·lectiva o que necessiten molta infraestructura que cal coordinar o que requereix suport logístic.

Cal tenir presents les mesures que difon la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya en les situacions de risc meteorològic per onada de fred. Són les següents:

-Escolteu la ràdio.

-Feu un ús correcte de la calefacció i desconnecteu els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Eviteu tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.

-Mantingueu un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagueu els regs automàtics a les zones aïllades o no urbanes.

-En cas de nevada, col·laboreu en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d'accés a casa a les zones rurals.

-En cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retireu-la sense abocar-la a la via pública.

-Assegureu-vos que disposeu dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques.

-No tragueu les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

-No telefoneu si no és necessari: cal deixar les línies lliures per als equipaments de socors.

-Si és imprescindible que conduïu en aquesta situació, informeu-vos de l'estat de les carreteres i de les previsions meteorològiques abans d'agafar el cotxe. És convenient que comproveu l'estat de la bateria del cotxe i que porteu una manta al vehicle. Comproveu també que la bateria del vostre mòbil està ben carregada.

Foto il·lustrativa:  març del 2010


©2019 Ajuntament del Vendrell