01-25_carnaval_webAquesta setmana la Comissió de Festes ha presentat el programa d'actes del Carnaval del Vendrell, amb aquests actes:

-el dijous 16 de febrer, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Vella, xocolatada infantil, espectacle infantil i arribada i discurs del Rei Carnestoltes,

-el divendres 17 de febrer, a partir de les 8 del vespre, Rua de Carnaval, en la qual hi ha inscrites 29 carrosses i 12 comparses.

D'altra banda, hi ha actes organitzats per diverses entitats del Vendrell per celebrar el Carnaval, els quals estan detallats al programa. També s'ha presentat el cartell, que conté una il·lustració d'Iris Ebenhahn, alumna de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa.

La Comissió de Festes va anunciar que se serà molt estricte sobre el compliment del següent punt de les bases de participació en la Rua: "Per tal de millorar la imatge de la Rua i complir la legislació actual vigent en matèria de consum d'alcohol al carrer i per a menors, queda totalment prohibit consumir i subministrar begudes alcohòliques durant la concentració prèvia a la Rua i durant la Rua de Carnaval". Amb aquesta mesura es volen evitar els comportaments que afecten directament la imatge de festa familiar i dirigida al públic de totes les edats que té la Rua de Carnaval del Vendrell. A la vegada, aquesta nova mesura s'ajusta al marc legal vigent en matèria de consum d'alcohol al carrer i per a menors. A les bases també s'informa els participants que "l'incompliment d'aquest punt comportarà l'exclusió de la carrossa o comparsa de la Rua i el no-cobrament de la subvenció dedicada a aquests grups", a més de la possible denúncia dels fets a l'autoritat competent perquè adopti les mesures que marca la legislació vigent.

També es va recordar que l'altra novetat destacada de les noves bases de participació és l'ajustament de les subvencions municipals que rebran les carrosses i les comparses que participin en la Rua de Carnaval. En concret, es destinaran 100 euros de subvenció a les carrosses i 50 euros a les comparses. El nombre de beneficiaris d'aquestes ajudes es limita a 20 carrosses i a 10 comparses. Un cop s'hagi arribat a aquest límit, la resta de carrosses i comparses que es presentin tindran dret a participar en la Rua però no rebran cap subvenció. Aquest és un canvi emmarcat en les polítiques d'austeritat i reducció de despesa pública impulsades per l'Ajuntament del Vendrell. Amb aquesta modificació de les subvencions, el consistori vendrellenc estalviarà prop de 8.000 euros respecte a l'edició de l'any passat, cosa que representa una reducció del 64%.


pdf Programa d'actes del Carnaval 2012

 



©2019 Ajuntament del Vendrell