12-19_santsilvetsre_webAquest matí s'ha presentat en roda de premsa la primera cursa de Sant Silvestre del Vendrell, que tindrà lloc el proper dilluns 26 de desembre als barris marítims del Vendrell.

La prova, organitzada per l'empresa Running Solutions i el Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, consistirà en un recorregut de 5 quilòmetres pel passeig Marítim, amb una cursa per a homes, que s'iniciarà a les 10 h, i una altra cursa per a dones, a les 11 h. Tot seguit, es faran curses infantils, totalment gratuïtes, amb l'objectiu de fomentar la participació en família.

Aquest esdeveniment esportiu vol reflectir la tradició de corredors al Vendrell i completar el calendari de curses que s'hi fan, com són la Cursa Popular del Vendrell i el Cros Escolar. Pel que fa a la Mitja Marató, el regidor d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, Sergi Teruel, ha dit que "la intenció del Patronat Municipal d'Esports és recuperar aquesta prova i organitzar-la de nou durant el mes d'octubre de l'any vinent". D'altra banda, l'organització de la cursa de Sant Silvestre també vol potenciar els valors educatius, saludables, d'integració i de cohesió social entre els ciutadans i les ciutadanes amb la pràctica de l'esport. Juanan Fernández, en representació de Running Solutions, ha explicat que "en aquests moments hi ha unes 180 inscripcions, però esperem arribar als 300 participants".

Un altre objectiu és fomentar la participació de les dones, que s'espera que representin un 25% dels inscrits, tenint en compte que normalment el percentatge de participació de dones en les curses és d'entre un 12% i un 15%. En aquest sentit, s'han fet samarretes exclusives per a les dones que hi participin.

Tant Sergi Teruel com Juanan Fernández han agraït la tasca dels voluntaris i de la Policia Municipal, que faran possible el desenvolupament d'aquesta cursa. També han volgut donar gràcies al Port nàutic de Coma-ruga perquè una part de la Sant Silvestre passarà per les seves instal·lacions.

Les inscripcions es poden fer al web www.sansilvestrevendrell.com.



©2019 Ajuntament del Vendrell