FaanawL'Ajuntament del Vendrell ha celebrat avui una sessió extraordinària de Ple en la qual han quedat aprovades definitivament les ordenances fiscals del 2012. Al mateix temps, també han quedat desestimades les al·legacions que hi havien presentat la PxC i la CUP. Aquest punt ha comptat amb els 14 vots a favor dels regidors de CiU, PSC, PP i JpV, i els 5 vots en contra de PxC.

Tal com ha explicat el regidor d'Hisenda, Joan Maria Diu, les ordenances fiscals del 2012 s'han elaborat tenint en compte l'actual conjuntura econòmica de crisi que fa preveure una disminució dels ingressos a causa de la reducció de l'activitat econòmica. Segons Diu, els objectius principals que l'equip de govern pretén aconseguir amb les noves ordenances són millorar la liquiditat i la tresoreria, garantir el manteniment dels serveis públics i reduir el deute municipal. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda ha lamentat que les al·legacions presentades no incorporessin cap proposta de millora real del funcionament de l'Ajuntament.

En general, els preus públics tindran un augment del 3% per al 2012, lleugerament inferior a la previsió de la inflació del 2011. Pel que fa a l'IBI, s'ha aprovat un augment de l'11%, amb el qual es preveu un augment dels ingressos d'1,7 milions d'euros. Referent a les plusvàlues, es mantindran lluny del màxim que es pot establir, tot i l'increment del 10% que es preveu. Respecte a les escombraries, es planteja fer un acostament al cost real del servei i es passarà de 63 euros a 90 euros per habitatge. Amb aquest increment, l'any 2012 es cobriria el 70% del cost real de la recollida d'escombraries, quan amb la taxa anterior només s'arribava a pagar el 30% d'aquesta despesa. En total, es preveu augmentar els ingressos en aquest concepte d'uns 1,2 milions d'euros. Pel que fa a l'aigua, s'aniran aplicant noves tarifes de forma progressiva. Tot i aquesta variació de les ordenances fiscals, si comparem la mitjana de tributs municipals d'altres municipis, el 2012 una família del Vendrell pagaria un 11% menys que si visqués en altres poblacions amb característiques semblants a les del Vendrell.

D'altra banda, i amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 abstencions (PxC), s'ha aprovat l'expedient de modificació de crèdits amb motiu del préstec a l'Instituto de Crédito Oficial (ICO), per un import de 1,4 milions d'euros, que ha permès pagar factures pendents a proveïdors. La gestió del pagament s'ha fet a través de l'entitat bancària BBVA. El retorn d'aquest crèdit s'anirà fent durant tres anys, període en què l'Estat anirà restant una quantitat de diners de la seva aportació anual a l'Ajuntament del Vendrell.

A la sessió plenària d'avui hi hagut l'absència del regidor Hermini Caballero (PSC). Per part del Partit Popular, resta pendent la presa de possessió d'Elisabet Rodríguez de Castro com a regidora d'aquest grup, després que en el Ple del passat 20 d'octubre Ricardo Jovani presentés la seva renúncia al càrrec per motius personals. La presa de possessió de Rodríguez tindrà lloc el proper dimecres 14 de desembre en una sessió extraordinària i urgent de la corporació municipal, convocada a les 16.45 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell