L'any 2011 es commemoren els 150 anys del naixement del poeta Joan Maragall i els 100 de la seva mort. Sota aquest argument, la Biblioteca Pública Terra Baixa, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell i l'Institut de les Lletres Catalanes, ha programat tot un seguit d'actes durant el mes de novembre que inclouen una exposició itinerant, una conferència, un recital poeticomusical i una tertúlia literària.

Els actes s'iniciaran el 2 de novembre, amb l'exposició itinerant "Joan Maragall, el poeta extasiat", una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, que es podrà visitar fins al dia 24 del mateix mes al vestíbul de la biblioteca.

Una setmana després, el dimecres 9 de novembre, a les 19 h, la Sala Polivalent de la Biblioteca acollirà la conferència "Joan Maragall, poeta i ciutadà", que anirà a càrrec de Jordi Llovet.

El dimecres 16, a les 19 h, tindrà lloc un recital poeticomusical a l'entorn de l'obra de Joan Maragall. Basat en una selecció de textos realitzada per Neus Oliveras, comptarà, per una banda, amb la participació dels narradors Enric Batlle, Hermini Caballero, Joan Fontana i Paquita Jordà i, per l'altra, amb l'acompanyament musical de l'Aula de Guitarres de l'Escola Municipal de Música Pau Casals.

I el dimecres 23 de novembre a les 19 h, amb la trobada mensual dels integrants del Club de Lectura de la Biblioteca, que centraran la seva tertúlia en l'obra Poemes i elogis.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell