10-20_ple_webEn el Ple extraordinari celebrat ahir a l'Ajuntament del Vendrell es va arribar als següents acords:

- per unanimitat, es va aprovar el Projecte de Modificació Puntual de l'Estudi de Detall de la Unitat d'Actuació del Pla General núm. 37, el Mas Roig (una zona limítrof a la urbanització dels Garrofers, tocant a la carretera N-340, on està previst la implantació d'un establiment hoteler i una superfície comercial); una modificació inicial dels Estatuts del Consorci de les Viles Termals de Catalunya; donar suport a la candidatura per a la concessió de la Creu de Sant Jordi 2012 a l'Institut d'Estudis Penedesencs; la presa de coneixement de la renúncia al càrrec del regidor de Ricard Jovani del grup municipal del PP, i la designació de la regidora Teresa Mercader com a representant del grup municipal del PP en els òrgans col·legiats i ens dependents de l'Ajuntament.

- amb 15 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), es van aprovar les Ordenances Fiscals del 2012, un any de crisi en el qual es preveu una disminució dels ingressos a causa de la reducció de l'activitat econòmica. L'objectiu és millorar la liquiditat i la tresoreria i garantir el manteniment dels serveis públics. En general, els preus públics tindran un augment del 3%, lleugerament inferior a la previsió de la inflació del 2011. Pel que fa a l'IBI, es presenta un augment de l'11%, amb el qual es preveu un augment dels ingressos d'1,7 milions d'euros. Referent a les plusvàlues, es mantindran lluny del màxim que es pot establir tot i l'increment del 10% que es preveu. Respecte a les escombraries, es planteja fer un acostament al cost real del servei i es passarà de 63 euros a 90 euros per habitatge. Amb aquest increment, l'any 2012 es cobriria el 70% del cost real de la recollida d'escombraries, quan el 2011 només s'ha arribat a pagar el 50% d'aquesta despesa. En total, es preveu augmentar els ingressos en aquest concepte d'uns 1,2 milions d'euros. I sobre l'aigua, s'aniran aplicant noves tarifes de forma progressiva. Tot i aquesta variació de les ordenances fiscals, si comparem la mitjana de tributs municipals d'altres municipis, el 2012 una família del Vendrell pagaria un 11% menys que si visqués en altres poblacions amb característiques semblants a les del Vendrell.

- amb 15 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 abstencions (PxC), es va aprovar la sol·licitud d'un crèdit d'1,4 milions d'euros per poder pagar factures pendents a proveïdors. La gestió del pagament es farà a través de l'entitat bancària BBVA. El retorn d'aquest crèdit s'anirà fent durant tres anys, en què l'Estat anirà restant una quantitat de diners de la seva aportació anual a l'Ajuntament.

A la sessió plenària d'ahir hi va hever l'absència del regidor Jaume Domingo (CiU) a causa dels seus compromisos amb el Parlament de Catalunya.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell