10-06_cloenda_casa_oficis_grup_webEl dijous 6 d'octubre, al migdia, va tenir lloc la cloenda de la Casa d'Oficis 360º, que ha dut a terme L'EINA Servei d'Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

La Casa d'Oficis 360º ha tingut la finalitat de millorar la qualitat de vida de la gent gran del municipi i s'ha estructurat en els tres mòduls següents: Auxiliar d'atenció sociosanitària a domicili, Perruqueria i Auxiliar de muntatge i manteniment microinformàtic. En cada mòdul hi han participat deu alumnes, amb un contracte de formació que ha suposat la realització de 1.800 hores, tant pràctiques com teòriques.

 

Els objectius de cada mòdul han estat els següents:

- Mòdul d'Auxiliar d'atenció sociosanitaria a domicili: formar professionals per a l'atenció sociosanitària integral i millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència.

- Mòdul de Perruqueria: formar professionals qualificats en l'ofici de perruqueria. En aquest cas, s'ha treballat en la millora de la imatge personal de la gent gran del municipi en situació de dependència.

- Mòdul d'Auxiliar de muntatge i manteniment microinformàtic: formar professionals de sistemes microinformàtics. En aquest mòdul, s'ha habilitat una aula d'informàtica per formar la gent gran del municipi.

Dels trenta alumnes que van iniciar la Casa d'Oficis 360º, sis han tornat als estudis reglats per obtenir el títol d'ESO, tres han començat un grau mitjà i tres han aconseguit un contracte laboral.

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha agraït la col·laboració i el suport a totes les persones, entitats i institucions que han fet possible la realització d'aquest projecte, del qual ha destacat que "permet a persones que han abandonat els estudis o que tenen problemes d'inserció laboral poder combinar la formació teòrica i la pràctica per poder disposar de coneixements i, al mateix temps, experiència per tal de tenir més facilitats a l'hora de cercar una feina". D'altra banda, el regidor ha subratllat la importància que alguns dels alumnes hagin reprès els estudis reglats, ja que "la formació és bàsica per estar ben preparat per a la inserció al món laboral".



©2019 Ajuntament del Vendrell