Elpaisatgedelsgenis270911_wCoincidint amb el Dia Mundial del Turisme s'ha presentat al Palau de la Diputació de Tarragona el producte de turisme cultural El Paisatge dels Genis així com el material editat per difondre i promocionar aquesta oferta turística impulsada pels municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. La iniciativa es basa en la vinculació de quatre artistes universals amb el paisatge de quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades; Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan. El Paisatge dels Genis és un concepte paraigües que permet integrar altres elements del territori per configurar el contingut de l'experiència turística.

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, ha destacat que després de la signatura del conveni per al seu desenvolupament el mes de juliol de l'any passat, s'ha fet possible un producte nou, fascinant, que es posa ja al mercat. Ha indicat que El Paisatge dels Genis aglutina el paisatge, la cultura, el patrimoni, els productes de la terra i el mar, la cultura popular,... "Aquestes iniciatives són molt importants per al futur del territori, així com comptar amb institucions formatives i de recerca és indispensable per definir i potenciar l'aposta de desenvolupament de les nostres comarques".

Per la seva part, Francesc Xavier Grau, Rector de la URV, ha assenyalat que aquest producte "és una idea genial que uneix la riquesa cultural i la potencia turística de l'entorn". I ha afegit que s'ha aconseguit transformar oportunitats en un sector turístic més potent i amb valor afegit.
En referència al lema d'aquest 2011 del Dia Mundial del Turisme 'Turisme i apropament de cultures', Salvador Anton, director del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV, ha assenyalat que els quatre Genis, Gaudí, Miró, Casals i Picasso, són distintius del seu caràcter universal i per això són capaços d'interelacionar maneres de ser de qualsevol lloc del món.

Salvador Anton ha posat de manifest que la creació del Paisatge dels Genis ha estat un procés modèlic perquè neix d'una experiència col·laborativa del territori, perquè és un producte ben definit i orientat per diversificar el turisme a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, i perquè està fonamentat en el coneixement.
La Ruta del Paisatge dels Genis presentada avui proposa, a més de visitar els centres d'interpretació dedicats a cadascun dels genis, conèixer l'essència del territori, les ciutats, la natura, la gastronomia, les activitats, etc..
S'ha presentat també el material que dóna suport a la Ruta del Paisatge dels Genis i que ha de permetre explicar quins són els elements del territori que van influenciar aquests genis. Es tracta d'un fulletó i el seu display, mapes-guia acompanyants, la Targeta Genial, el lloc web www.elpaisatgedelsgenis.cat i un audiovisual.
Jaume Salvat, assessor científic de El Paisatge dels Genis, ha explicat que aquest material proposa un joc per tal que els visitants intentin conèixer quins són els elements del territori que han format part de l'experiència d'aquests genis. "La Ruta del Paisatge dels Genis i el material aporten les claus per descobrir aquest territori o paisatge i faciliten la seva descoberta", ha comentat.  I ha destacat la Targeta Genial, que és imprescindible per vincular-se amb el producte, ja que permet que els establiments adherits al Paisatge dels Genis puguin oferir descomptes o promocions a través d'aquesta targeta, que també dóna accés als centres d'interpretació.

El projecte del Paisatge dels Genis va ser desenvolupat pel Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del departament de Geografia de la URV en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona l'any 2009.

Web: http://www.elpaisatgedelsgenis.cat/



©2019 Ajuntament del Vendrell