09-22_destruccio_material_topmanta03wAquest matí, a la comissaria de la Policia Municipal del Vendrell, s'ha destruït el material decomissat aquest estiu en el dispositiu conjunt de la Policia local i els Mossos d'Esquadra contra els venedors del top manta. En total, per via administrativa, s'han intervingut 5.544 articles, amb un valor total aproximat de 54.000 euros. Entre els articles decomissats hi havia DVD, CD, bosses de mà, rellotges, moneders, samarretes o ulleres, entre altres. El material ha estat carregat en un camió que, després d'una premsada inicial, l'ha traslladat a la planta incineradora del polígon de Riu Clar de Tarragona per a la seva destrucció definitiva.

La destrucció del material intervingut durant l'estiu ha servit per fer una valoració de l'actuació policial contra la venda il·legal, que en paraules del regidor de Governació, Joan Maria Diu, ha estat un "èxit", ja que s'ha aconseguit eliminar pràcticament del tot la presència de venedors de top manta al passeig Marítim de Coma-ruga, quan a l'estiu del 2010 i a principi del d'aquest 2011 se n'hi havien arribat a congregar uns 300. Segons Diu, tot plegat ha estat possible "gràcies a la bona coordinació entre la Policia local i els Mossos d'Esquadra, que han intensificat les tasques dissuasòries i d'investigació". A més, el regidor ha valorat positivament les campanyes de conscienciació ciutadana per evitar la compra d'aquest tipus de productes i per evitar complicitats de la ciutadania amb aquest fenomen que facilita l'explotació de les persones, alimenta l'economia submergida i perjudica les empreses legalment establertes.
A banda dels controls in situ, a peu de platja, el dispositiu policial ha comptat també amb el seguiment de les entrades dels barris marítims del Vendrell i a l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders per dur a terme identificacions i per decomissar material.

Segons el regidor de la Policia local, Joan Maria Diu, "amb l'actitud ferma i persistent dels agents de la Policia local i dels Mossos, els venedors han vist que al Vendrell no hi tenien res a fer i que no permetrem que vinguin". En aquest sentit, el regidor ha avançat que ens els propers mesos continuarà en marxa el dispositiu dissuasori, i que s'intensificarà de cara a l'arribada del bon temps.

Diu també considera que la feina feta durant l'estiu "ha permès recuperar el passeig Marítim per als vianants i per als comerciants del mercat d'artesania i de la resta de comerços legals del passeig, així com millorar la imatge de Coma-ruga".



©2019 Ajuntament del Vendrell