09-20_BibliotecaClubLectura_01_webEl Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, el més veterà de Tarragona, celebra la seva desena edició

El Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa celebra enguany el desè aniversari amb la satisfacció d'haver contribuït a fer créixer l'afició per la lectura entre els veïns del Vendrell i dels voltants. El Club de Lectura del Vendrell va crear-se el 2002, i fou pioner a les comarques tarragonines. La iniciativa, en essència, es basa a proposar mensualment una lectura comuna per als seus membres que cada últim dimecres de mes, a les 19.30 h, es reuneixen per comentar aquesta obra. Al Vendrell, però, el Club de Lectura suma activitats paral·leles a aquestes posades en comú amb sortides relacionades amb les temàtiques, els autors o els gèneres tractats aquell mes i amb tertúlies amb els autors llegits. De fet, per la Biblioteca ja hi ha passat prop d'una quinzena d'autors com ara Màrius Serra, Imma Monsó, Jaume Cabré, Emili Teixidó, Lluís-Anton Baulenes, o Ramon Solsona, que va ser el primer tertulià convidat pel Club i que enguany, per celebrar l'efemèride, tornarà a protagonitzar una trobada literària. A més dels autors, a les tertúlies també s'han convidat especialistes en diferents àmbits relacionats amb els llibres que s'han llegit.

El titular de la Regidoria de Cultura, Albert Solé, ha felicitat la Biblioteca, amb la directora Àngels Colom al capdavant, així com també la coordinadora del Club, Neus Oliveras, per aquests deu anys del Club de Lectura, i ha destacat la necessitat de "reivindicar l'hàbit de llegir" com a eina per descobrir nous horitzons i també per descobrir-nos a nosaltres mateixos".

El Club de Lectura compta actualment amb 30 persones que en són membres, si bé l'accés a les seves sessions són obertes a tot el públic. El fet de ser-ne membre representa, per part dels lectors, un cert compromís de continuïtat en les sessions, mentre que per part de la Biblioteca es garanteix que els membres del Club comptin amb els exemplars proposats per llegir.

El foment de la lectura entre el públic adult, i el fet d'aportar una nova activitat cultural per a la vila i de facilitar la descoberta de nous gèneres són alguns dels objectius de creació del Club de Lectura, com ha explicat Àngels Colom, que s'estan acomplint amb èxit.

Bona part d'aquest èxit es deu a una programació diversa i equilibrada, com ha explicat Neus Oliveras, que s'encarrega de proposar les lectures i les activitats que es fan en cada una de les edicions del Club. Per a aquest primer trimestre, el menú literari consta de la novel·la Balzac i la petita modista xinesa; un taller sobre Joan Maragall, en l'any dedicat a la seva figura; una lectura de Shakespeare, coincidint amb la representació al TNC d'El mercader de Venècia, i que serà una de les sortides del Club, i la novel·la Contra el vent del nord.



©2019 Ajuntament del Vendrell