11_09_13_AgendesEscolars_webMés de 3.000 alumnes de primària i secundària dels centres educatius del Vendrell compten aquest curs amb una nova agenda escolar per anotar-hi les seves tasques i, alhora, descobrir una mica més la població on estudien.

L'agenda d'enguany està protagonitzada per la pedagoga vendrellenca Àngels Garriga, impulsora de la nova escola catalana i hereva del moviment progressista pedagògic. En anys anteriors l'agenda escolar ha estat dedicada a d'altres personatges il·lustres de la vila com ara el dramaturg Àngel Guimerà, el músic Pau Casals i l'escultor Apel·les Fenosa.

El projecte representa, segons el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, "una bona eina d'integració dels escolars nouvinguts en la nostra societat i cultura". Igualment, ha explicat, "permet que els més petits i els pares i mares puguin estar al dia de les tradicions de casa nostra i potser conèixer alguna anècdota o fet destacat del qual no tenien constància fins ara o no recordaven".

Així, l'agenda es distribueix segons els dies lectius com qualsevol altra agenda, però amb l'afegit qualitatiu de les referències a les tradicions culturals del Vendrell més relacionades amb el personatge a qui està dedicada, en aquest cas, Àngels Garriga. També hi ha anotacions sobre diversos elements i efemèrides de la cultura vendrellenca ja sigui música, folklore, gastronomia, paisatge, art i també d'altres qüestions que puguin estar relacionades directament o indirectament amb el personatge, que són objecte d'atenció a l'agenda. Igualment, al final s'hi troba un apèndix amb informació biogràfica més completa sobre la pedagoga.

Una altra de les característiques de les agendes és que estan personalitzades segons el centre educatiu al qual pertanyen els alumnes i, per tant, contenen informació diferenciada. D'aquesta manera, a l'agenda, tant alumnes com pares hi poden trobar informació d'interès sobre el funcionament del centre, normativa, dades, professorat, etc.

L'agenda escolar s'elabora conjuntament entre els Serveis Municipals d'Educació, el Patronat Municipal de Cultura i l'equip directiu dels centres.



©2019 Ajuntament del Vendrell