11_09_07_FiraCermica_02wL'Ajuntament del Vendrell ha tornat a posar en marxa una nova edició de la Biennal de Ceràmica i de la Fira de Ceràmica, que se celebraran aquest proper mes d'octubre a la vila. Ambdós esdeveniments formen part de la iniciativa "El Vendrell. La Ceràmica", que pretén posar de relleu el fort lligam que té el municipi amb l'art ceramista.

La llarga tradició terrissaire del Vendrell avala aquests esdeveniments sota la marca "El Vendrell. La Ceràmica", que va néixer el 2001 amb la voluntat inicial de ser present en el Fòrum Internacional de les Cultures 2004, a Barcelona. El mateix 2001, però, ja van començar a tirar endavant tant la Biennal com la Fira, que se celebren a la nostra població cada dos anys a mitjan d'octubre, coincidint amb la Fira de Santa Teresa.

La Biennal és un certamen que s'ha anat fent gran i ha anat assolint la categoria d'internacional. Es tracta d'una cita ineludible entre tots els certàmens de ceràmica que se celebren al país. Ho és tant per la qualitat de les obres que opten a ser seleccionades com per la diversitat d'estils i de procedències dels creadors que hi participen.

Enguany, quan es compleixen sis edicions de la Biennal, s'han rebut 95 peces de 48 ceramistes tant catalans i de la resta de l'Estat espanyol, com d'Europa, Amèrica i Àsia. D'aquestes peces, un jurat d'experts n'ha escollit 18 que s'exposaran, com és habitual, a la Sala Portal del Pardo a partir del 30 de setembre. Aquest mateix dia també es reunirà el jurat per deliberar i decidir les tres peces guanyadores d'aquesta edició.

El primer premi del certamen és la publicació d'un llibre sobre l'obra i l'artista guanyador, mentre que el segon i tercer és l'edició d'un catàleg i una exposició conjunta que se celebra l'any següent al Vendrell (quan no hi ha Biennal).

El regidor de Cultura, Albert Solé, assegura que amb la celebració de la Biennal i de la Fira de Ceràmica el Vendrell recupera la tradició ceramista de la vila, qüestió que té més força encara si tenim en compte que la Fira té lloc al passeig de les Bòbiles, un espai on anys enrere s'havia concentrat un gruix significatiu d'indústria ceramista.

La Fira de Ceràmica se celebrarà del 14 al 16 d'octubre. El nombre d'expositors és de 21, un gruix significatiu que confirma el plantejament que es va fer d'ubicar el certamen al passeig de les Bòbiles, ja que és un espai més gran i còmode.

Paral•lelament a la Fira s'organitzen un seguit d'activitats, com tallers i exposicions al mateix passeig de les Bòbiles. Entre les activitats destaquen diversos tallers per apropar l'ofici de ceramista als visitants de la fira, com ara el taller de torn, el taller "Enjoia't" o un taller per fer figures de pessebre.



©2019 Ajuntament del Vendrell