08-24_ObresColes_04_webLes escoles del Vendrell han tingut molta activitat al llarg d'aquest estiu malgrat que no s'hi hagin fet classes. Aquests dies de vacances s'han estat posant al dia per arribar a principi de curs amb la cara neta i en plena forma. Com és habitual en aquestes dates, l'Ajuntament s'encarrega d'arribar allà on no arriba la Generalitat, titular dels centres, i assumeix petites obres de manteniment i reparacions diverses que s'han d'anar executant periòdicament com a conseqüència del desgast de les instal·lacions. Així mateix, es fan d'altres intervencions més significatives que contribueixen a millorar notablement les infraestructures escolars i fer més còmodes i pràctics els espais.

Així, destaquen els treballs que s'han fet a l'escola Pau Casals, on s'han repintat algunes zones comunes com passadissos i escales; a l'escola Àngels Garriga, on també s'han pintat tots els passadissos i escales, s'han arreglat els lavabos i s'han rehabilitat les finestres de l'aula de manualitats; al Centre d'Educació Especial Garbí, on s'han fet treballs de millora interns, i a l'escola Teresina Martorell, on s'han fet treballs de millora en la jardineria i noves distribucions d'espai interior. Igualment, a l'escola Marta Mata es continua treballant per oferir la màxima comoditat possible als alumnes i mestres malgrat la provisionalitat de l'emplaçament. Així, s'hi ha col·locat un mòdul nou, s'ha habilitat un pati exterior i s'ha instal·lat una font d'aigua potable en un dels patis.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, a l'escola Vent de Migjorn s'ha fet un tancament de la zona enjardinada posterior i s'ha protegit un garrofer centenari que hi ha a l'entrada amb una petita construcció de pedra seca al seu voltant. Per altra banda, a l'EBM El Puig, s'han pintat diversos elements de la façana que s'havien desgastat amb el pas del temps.

Com ha explicat el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, a més de representar una millora per als centres, les obres que s'hi han fet han estat realitzades per operaris contractats a través d'un pla d'ocupació subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, gestionat per l'Ajuntament del Vendrell a través de L'Eina. D'aquesta manera, explica Martínez, "el consistori vendrellenc continua posant mitjans per afavorir la inserció laboral de persones aturades".



©2019 Ajuntament del Vendrell