08-16_berg_strings_1_petita_webLa música del grup The Beatles, un dels grups de rock més famosos dels anys seixanta, serà la protagonista de dos dels concerts del 31è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell gràcies a la interpretació de la Berg Orchestra de Praga, que repetirà el programa els propers divendres 19 i dissabte 20 d'agost a dos quarts d'onze de la nit (22:30 h).

La música dels tres autors més importants del segle XVIII (Vivaldi, Händel i Bach) serveix com a excusa per escoltar les cançons més destacades dels Beatles alla barroca, és a dir,amb arranjaments musicals que recorden la sonoritat i les tècniques de composició de fa 250 anys. Les cançons del quartet de Liverpool —del Yellow Submarine al Help— arribaran a ritme de dansa cortesana.

La Berg Orchestra de Praga va formar-se amb l'objectiu d'interpretar música contemporània i música del segle XX, i actualment és reconeguda com una orquestra de gran qualitat. Preparen projectes de teatre, cinema, ballet i titelles, fet que provoca que sovint els seus concerts siguin programats fora de les sales tradicionals. També han estudiat i treballat obres noves de compositors txecs de la jove generació, i d'aquesta manera també han donat a conèixer nous valors.

L'orquestra ha presentat dotzenes d'estrenes mundials i de compositors txecs. Va col·laborar amb el ballet del Teatre Nacional de Praga en l'obra La princesa amb els cabells d'or, que va ser gravada també en DVD en directe per a la televisió txeca. També ha fet molts enregistraments per a la ràdio txeca.

La Berg Orchestra organitza un cicle de concerts per a infants que és molt popular. Un dels darrers projectes ha estat el concert escènic Schwarz auf Weiss de l'autor alemany de teatre Heiner Goebbels, així com la presentació de la famosa pel·lícula muda Passió de Joana d'Arc, de C. T. Dreyer, amb música de l'autor lituà Bronius Kutavicius.

La programació de música de The Beatles al Festival Internacional de Música Pau Casals és una proposta arriscada i nova, amb l'objectiu que nous públics s'acostin al que s'anomena música clàssica i de donar una visió àmplia del repertori musical.



©2019 Ajuntament del Vendrell