08-08_Reuni_Port_Coma-ruga2wL'Ajuntament del Vendrell ha estat la seu aquesta tarda d'una reunió d'urgència entre representants del consistori vendrellenc, la Creu Roja del Baix Penedès, la Direcció General de Protecció Civil, la Delegació del Govern a Tarragona, el Club Nàutic de Coma-ruga, els Mossos d'Esquadra i la Policia local per analitzar les circumstàncies dels tres ofegaments mortals que s'han produït en els darrers dies a la platja de Coma-ruga, en concret, a la zona del Port.

Segons l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, la reunió ha servit per constatar que els tres accidents han estat causats per imprudències dels banyistes, ja que en els tres casos, les víctimes s'estaven banyant en una zona prohibida i degudament senyalitzada, i onejava, a més, bandera vermella. Així ho ha corroborat també el coordinador del serveis de la Creu Roja a les platges del Vendrell, Dani Montserrat, que ha explicat que la zona del Port on s'han produït els ofegaments està prohibida al bany i degudament senyalitzada amb sis cartells, en forma de pictograma, col•locats a la tanca del Port i amb una línia de boies. Montserrat ha puntualitzat que caldrà esperar que es confirmi la causa de la mort, ahir a la tarda, d'un banyista de 67 anys, ja que podria haver patit un atac de cor. Tot i això, ha recordat que ahir també onejava bandera vermella a les platges del Vendrell.

Tot i lamentar els successos dels darrers dies, l'alcalde ha reiterat que les platges del Vendrell "són de màxima seguretat, estan degudament senyalitzades i compten amb els serveis adequats de la Creu Roja". En aquest sentit, ha recordat que la Creu Roja disposa de 22 persones per atendre el litoral vendrellenc, a més de dues embarcacions, un quad, una ambulància i els serveis d'helicòpter del RACC i del SEM, quan són necessaris.

Jané ha afirmat que "lluitar contra les imprudències de les persones és molt difícil, però nosaltres, com a administració, no abaixarem la guàrdia". Per això, ha reiterat el batlle, es continuarà amb els serveis de vigilància i s'estudiarà la possibilitat d'aplicar sancions a les persones que es banyin tot i la senyalització de bandera vermella. Sobre aquesta mesura, però, l'alcalde ha afegit que cal analitzar-la amb més deteniment per decidir si finalment es tira endavant.
El què sí que s'ha concretat ja és que els dies en què onegi bandera vermella a les platges vendrellenques, un policia municipal donarà suport als socorristes de la Creu Roja a l'hora de vetllar perquè es compleixi la prohibició al bany a la zona de la bocana esquerra del Port de Coma-ruga. Així mateix, la Creu Roja ha reforçat els senyals de prohibició de la zona amb la instal•lació d'una bandera vermella permanent en aquest punt.

Per la seva banda, el delegat del Govern, Quim Nin, ha fet un clam a la responsabilitat dels usuaris de les platges i ha manifestat que "cal que els usuaris facin cas a les persones que vetllen per la seguretat a les platges, ja que els consells que donen són pel seu bé". "La gent ha de ser autoresponsable de la seva seguretat", ha sentenciat el delegat.



©2019 Ajuntament del Vendrell