07-25_Orquestra_C__Munic_webL'Orquestra de Cambra de Munic, una de les millors orquestres d'Europa, és present aquest cap de setmana al 31è Festival Internacional de Música Pau Casals que es fa al Vendrell. L'Orquestra de Cambra de Munic, amb el seu concertino i director Daniel Giglberger i el violoncel·lista Andreas Brantelid, farà dos concerts: un el divendres 29 de juliol i l'altre l'endemà (dissabte 30 de juliol), amb dos programes diferents.

Al programa de divendres hi ha obres de J. M. Kraus, de M. Reger, i de L. Boccherini; així com el Concert per a violoncel en do major de J. Haydn.

Al programa de dissabte, totalment diferent del dia anterior, hi ha obres de Bach i de Haydn; així com el Concert per a violoncel núm. 9 de L. Boccherini.

L'Orquestra de Cambra de Munic ha aconseguit que la seva imaginativa programació s'hagi convertit, en els últims anys, en el seu particular segell d'identitat, fet que li ha donat un fort prestigi arreu del món, una combinació d'èxit, d'obres clàssiques i peces més contemporànies que li ha fet guanyar molts premis, com ara el Premi de l'Associació Alemanya d'Editors de Música pel "Millor programa de concert", per segona vegada el 2006.

El centre de l'activitat artística de l'Orquestra es basa en la sèrie de concerts d'abonament que se celebren al Prince Regent Theater de Munic des de l'any 2004, on cada any escullen un tema sobre el qual es dissenyen tots els programes.
L'Orquestra actua regularment a la Biennal de Música Contemporània de Munic, on ha estat l'encarregada de l'estrena mundial de l'obra Marco Polo de Tan Dun, el maig de 1996, i de PNIMA - Seg Innere de Chaya Czernowyn al maig de 2000. Una altra estrena mundial va ser Canti de Vykintas Baltakas, que es va oferir a la Biennal el maig de 2004. L'Orquestra de Cambra de Munic ofereix uns seixanta concerts anualment en sales i festivals d'arreu del món, i col·labora amb directors i solistes de reconegut prestigi internacional.

Els seus enregistraments inclouen una col·laboració a llarg termini amb el segell ECM Records, i han gravat peces de Karl Amadeus Hartmann, Sofia Gubaidulina, i Tigran Mansurian, així com obres de Johann Sebastian Bach i Anton Webern.

Fundada per Christoph Stepp el 1950, el 1956 Hans Stadlmair es va fer càrrec de l'Orquestra i la va dirigir fins ben entrada la dècada dels noranta, fet que va deixar una empremta indeleble en el so de la formació. El 1995 la direcció artística va passar a mans de Christoph Poppen, que ràpidament va donar a l'Orquestra un nou perfil singular. Posteriorment, Alexander Liebreich va succeir Christoph Poppen com a nou director titular de l'Orquestra (2006). El seu debut com a director va tenir lloc la temporada 2006-2007, amb "La llum" com a tema central. El concert de presentació va ser rebut amb gran entusiasme pel públic, i la premsa el va destacar com un "gran llançament" i "sense cap mena de dubte, el més emocionant a Munic" (Süddeutsche Zeitung).



©2019 Ajuntament del Vendrell