07-20_moto_electrica03_webLa Policia local del Vendrell ha incorporat al seu parc mòbil una moto elèctrica amb els objectius de contribuir a la protecció del medi ambient i d'aconseguir un estalvi econòmic. Uns 20 municipis de l'Estat espanyol ja han incorporat aquest tipus de vehicle a les seves respectives policies locals i el Vendrell és una de les primeres poblacions de Catalunya que ho fa.

Es tracta d'un vehicle molt apropiat per patrullar pels centres urbans perquè és net i silenciós. A més, es calcula que suposa una despesa de només 50 cèntims d'euro per cada 100 quilòmetres i el cost de manteniment és quasi inexistent; per tant, el seu ús resulta un important estalvi econòmic en comparació amb les motos de combustió.

Aquest nou vehicle de la Policia Municipal del Vendrell funciona amb una bateria, que es pot carregar a través de la xarxa elèctrica convencional, i té una autonomia urbana d'uns 80 quilòmetres. A part, el vehicle té un sistema de frenada regeneratiu que també alimenta la bateria. La seva potencia és semblant a les motos de 250 cc i té una velocitat màxima de 110 km/h. També incorpora un sistema de marxa enrere per facilitar la seva maniobrabilitat.

El regidor de Policia Municipal, Joan M. Diu, posa de relleu que, amb l'adquisició d'aquesta moto elèctrica al parc mòbil de la Policia local, "l'Ajuntament del Vendrell incorpora nous elements per a la protecció del medi ambient que, alhora, serveixen per donar exemple a la ciutadania i introdueix nous factors per aconseguir un estalvi econòmic". Sobre aquest darrer aspecte, en el termini d'un any es podrà valorar l'estalvi que suposarà respecte a les despeses de combustible i de manteniment que suposen les motos de combustió.

La compra de la moto elèctrica està subvencionada per la Generalitat de Catalunya.



©2019 Ajuntament del Vendrell